Početna Gradske teme Održana Bajramska sofra – Ulica otvorenog srca u centru grada

Održana Bajramska sofra – Ulica otvorenog srca u centru grada

Manifestacija Bajramska sofra – “Ulica otvorenog srca”, kojom se simbolično obeležava kraj Ramazanskog posta, održana je sinoć u centru grada.

Građani su mogli da uživaju u specijalitetima i čuju nastup hora “Stambol”. Bajramska sofra održava se već devetu godinu, a ovogodišnju je organizovala Islamska zajednica Srbije, uz podršku Muftijstva vojvođanskog, AP Vojvodine, Grada Novog Sada, Kulturnog centra Novog Sada, Udruženja “Nur – svetlost” i Matice Albanaca.

Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić poručio je da je jasno “kakve poruke šaljemo ovakvim događajima”.

Novi Sad je grad kulture, grad multietičnosti, grad onih karakteristika kojih se svi ponosimo. Sigurno da ovakvi događaji, koji obeležavaju velike praznike naših sugrađana, jesu prilika da shvatimo koliko je bitno da poštujemo jedni druge. Svi veliki verski praznici šalju poruke mira, suživota i onoga što jeste u srcima svih dobrih ljudi – kazao je Jelušić.

Danas svi muslimani obeležavaju prvi dan Ramazanskog bajrama. To je najveće veselje i dan najveće radosti muslimana, nakon završenog posta. Želja nam je da deo naše tradicije i kulture približimo i ostalim građanima, našim komšijama, da uživo vide kako se i na koji način veseli na ovaj naš veliki prazik. Naša poruka je da je u zajedništvu spas, da je u zajedništvu sreća svih nas koji ovde živimo – kazao je reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović.

Izvor: 021.rs
Foto: Grad Novi Sad

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here