Početna Gradske teme Počela obuka za motocikliste početnike u Novom Sadu

Počela obuka za motocikliste početnike u Novom Sadu

Obuka se organizuje u sklopu projekta “Trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste” koji Asocijacija za bezbednost motocikilsta realizuje pod pokroviteljstvom Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije uz podršku Gradske uprave za saobraćaj.

Član gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić prisustvovao je prvoj obuci za bezbednu vožnju motocikala i mopeda.

Grad Novi Sad kontiunirano radi na projektima koji imaju za cilj povećanje bezbednosti u saobraćaju. Pored pešaka, biciklista, starijih učesnika u saobraćaju motociklisti takođe spadaju u ugroženu kategoriju, zato je teorijska i praktična obuka od izuzetne važnosti za edukaciju mladih motociklista. Oni će ovom obukom moći da steknu dodatno teorijsko znanje i da se oprobaju na poligonskoj vožnji u kontrolisanim uslovima, na sopstvenim dvotočkašima – rekao je Aleksandar Kravić.

Predsednik Asocijacije za bezbednost motociklista dr Vladimir Jevtić je rekao da su mladi najugroženija grupacija kada je reč o motociklistima, a rizik za stradanje motociklista je trenutno do 20 puta veći u odnosu na vozače putničkih automobila.

Imajući u vidu sve rizike neophodno je raditi na edukaciji i obuci pre svega mladih motociklista. Ovim projektom nastojimo da sačuvamo ljudske živote. Pored teorijskog dela, postoji i praktični koji podrazumeva sa osnove ravnoteže i polažaja tela na motociklu, ponašanju motocikliste pri vožnji na pravcu i u krivini, pravilne tehnike kočenja u zavisnosti od mogućnosti motocikla – rekao je dr Vladimir Jevtić.

Zainteresovani kandidati koji žele da se prijave na obuku mogu to učiniti na sajtu www.abm.rs ili putem telefona na broj 065 538 70 37.

Izvor: www.novisad.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here