Početna Gradske teme Podnošenje inicijativa za Novembarsku povelјu

Podnošenje inicijativa za Novembarsku povelјu

0

Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada poziva građane i građanke, pravna lica, preduzeća, ustanove, političke organizacije i druge oblike organizovanja građana i građanki, državne organe i organe lokalne samouprave, da podnesu obrazložene inicijative za dodelu Novembarske povelјe Novog Sada za 2020. godinu.

Novembarska povelјa Novog Sada, dodelјuje se kao društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kralјevini Srbiji.

Novembarska povelјa dodelјuju se građaninu i grupi građana, preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama za negovanje demokratskih tradicija i jačanju zajedništva građana i građanki Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu i sport i druge delatnosti, humanitarne i dobrotvorne aktivnosti i ispolјavanje hrabrosti u vanrednim situacijama, spasavanje lјudskih života i sprečavanje materijalnih šteta.

Obrazložene inicijative za dodelu Novembarske povelјe podnose se Komisiji za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada do 1. oktobra, na adresu Skupštine Grada Novog Sada, Ulica Žarka Zrenjanina broj 2.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay