Početna Danas u gradu Kreativna radionica na temu zaštite životne sredine

Kreativna radionica na temu zaštite životne sredine

pet3

Kreativna radionica na temu zaštite životne sredine i recikaže održaće se sutra od 10 do 12 časova na Štrandu.
Radionicu namenjenu deci predškolskog uzrasta organizuju u okviru kampanje “Za čistu plažu, Vašu ambalažu u reciklažu” preduzeće “Greentech” i Udruženje “Sose” uz podršku “Gradskog zelenila” i kompanije “Nektar” iz Bačke Palanke.

Najmlađi posetioci plaže će imati priliku da naprave svoj strip na temu reciklaže, mozaik od plastičnih čepova ili da kroz svoje crteže pokažu zašto je važno da čuvamo Dunav i Štrand od zagađenja. Promoteri kampanje će im pokazati koji proizvodi nastaju reciklažom, zašto je ona bitna i na koji način mogu i sami da se uključe u proces recilaže. Nakon radionice animatori će zabavljati mališane zanimljivim i edukativnim igrama za decu.

“Gradsko zelenilo” je početkom sezone u saradnji sa kompanijama koje se bave reciklažom na kupalištu Štrand organizovalo sistem za odvojeno sakupljanje ambalažnog otpada. Iz ovog preduzeća apeluju na posetioce Štranda da obrate pažnju na natpise na kantama za smeće i da u žute kante odlažu samo plastične boce i limenke, a u crvene ambalažno staklo, kako bi postigli što bolje rezultate u sakupljanju ambalažnog otpada za reciklažu i omogućili da najlepša plaža na Dunavu bude ekološka zona.

Autor: 021.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here