Početna Sport Odbojkaši “Vojvodine” savladili “Niš”, Mehić najbolji igrač lige u decembru

Odbojkaši “Vojvodine” savladili “Niš”, Mehić najbolji igrač lige u decembru

0

Odbojkaši “Vojvodine” savladali su ekipu “Niša” rezultatom 3:1 u 13. kolu Superlige Srbije.

Mladi tim Nedžada Osmankača nije imao mnogo vremena da se oporavi od poraza od “Rešovije” u meču osmine finala CEV Kupa, koji se igrao u sredu. Ipak, “Vojvodina” je na Spensu Nišlije dočekala kao favorit i tu ulogu opravdala.

Crveno-beli su od starta krenuli agresivno. Tokom prvog seta su uglavnom čuvali prednost, pa su na kraju slavili sa 25:20. Da gosti nisu za potcenjivanje, pokazali su u drugom setu koji su dobili sa 25:21.

Od trećeg seta utakmica je bila u rukama odbojkaša “Vojvodine”. Nišlije su pokušale da pruže otpor, ali je “Voša” do vođstva od 2:1 stigla osvanjem trećeg seta sa 25:22. U poslednjem su Novosađani samo potvrdili svoju pobedu i nad posustalim protivnikom trijumfovali sa ubedljivih 25:12.

Inače, sinoć je bilo duplo slavlje za ekipu “Vojvodine”. Primač “Vojvodine” David Mehić proglašen je za najboljeg igrača Superlige u decembru. Njemu su trofej za najboljeg igrača i ček uručeni pre početka utakmice.

Ovom pobedom “Vojvodina” je učvrstila svoju poziciju prvoplasiranog tima na tabeli sa 36 bodova. “Novi Pazar” je neočekivano kiksnuo na domaćem terenu protiv “Crvene zvezde”, pa mu sada “Vojvodina” “beži” šest bodova.

U narednom kolu “Vojvodina” gostuje petoplasiranom “Jedinstvu”, dok “Novi Pazar” ide na megdan “Radničkom”.

Izvor: 021
Foto: Odbojkaški klub Vojvodina/Facebook