Početna Sport Stonoteniserke Novog Sada spremne za start u Ligi šampiona

Stonoteniserke Novog Sada spremne za start u Ligi šampiona

0

Stonoteniserke Novog Sada već godinama dominiraju u Superligi Srbije, a iz godine u godinu prilaze samom vrhu Evrope. Po drugi put su direktno u grupnoj fazi Lige šampiona na osnovu koeficijenta zbog ostvarenih rezultata u prethodne tri sezone, a izdvajaju se dva polufinala Kupa Evrope. Novi Sad je domaćin D grupe koja se igra 6. i 7. septembra.

Stonoteniserke Novog Sada saznale su imena protivnika u prvoj fazi Lige šampiona na svom terenu u novosadskom Spensu protiv austrijskog prvaka ekipe Vilah i španskog Reuza. Samo prva ekipa nastavlja u drugi krug a drugi i treći nastavlja takmičenje u Kupu Evrope.

“Žrebom na prvi pogled možemo da budemo zadovoljni. Analizirali smo protivnice. Mečevi neće biti nimalo laki i naivni. Ima mnogo zamki kod obe ekipe koje ćemo morati da rešavamo u pripremama i treninzima. Ekipa Vilaha je sastavljena od nekih igračica koje su nastupale za ekipu Novi Sad. Sama kompozicija tima je nešto što svaki trener sanja, takvu postavu. Ekipu Reuza smo u četvrtfinalu prošle godine savladali u dvomeču u Novom Sadu. Ove godine su se značajno pojačali, jedna od igračica je Brit Eland koja je do sada nosila tim Berlina do dve titule šampiona Evrope”, rekao je Stojanov.

Veliki vetar u leđa biti i domaći teren odnosno mala sala novosadskog Spensa.

Takmičenje počinje za desetak dana a pre toga 6-og i 7-og septembra održaće se mečevi humanitarnog karaktera takođe na Spensu pod nazivom “Karte za Željanu”.

“Jedna sjajna stvar da Novi Sad iz godine u godinu svaki Evropski meč nameni nekom humanitarnom cilju. Ove godine se cela akcija zove “Karte za Željanu” to je naša takmičarka koja nastupa u kolicima, kvadriplegičar. Karte već sada mogu da se kupe na Spensu a takođe mogu i na dan utakmice. Pomoći ćemo nadam se Željani za nastup na dva međunarodna turnira što je njoj uslov da nastupi na Svetskom prvenstvu”, zaključio je trener Slobodan Stojanov.

Izvor: RTV
Foto: Stonoteniski klub Novi Sad