Početna Aktuelno VOLONTERSKE PRIČE: Elvis i Tamara – Nastavite da posećujete ljude kojima ste...

VOLONTERSKE PRIČE: Elvis i Tamara – Nastavite da posećujete ljude kojima ste pomagali i kada sve ovo prođe!

Akcija “Pomozimo našim starijim sugrađanima” koju je pokrenula kompanija Color Media Communications, naišla je na veliki odziv Novosađana koji rado pomažu starijim i najugroženijim građanima oko snabdevanja namirnicama, lekovima, ili pak šetnji kućnih ljubimaca, budući da im je izlazak na ulice grada zabranjen usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Među našim volonterima našao se i Elvis Nuhić, strani državljanin, oženjen Novosađankom Tamarom, sa prebivalištem u Novom Sadu, gde rado zajedno pomažu našim najugroženijim sugrađanima. Iako su vlasnici kompanija u Srbiji, Italiji i Švajcarskoj, usled čega imaju mnoštvo obaveza, to im nije nimalo smetalo da se samostalno organizuju kako bi pomogli stanarima zgrade u kojoj žive, budući da su skoro sve njihove komšije starije od 65 godina i nisu u mogućnosti da se samostalno snabdevaju osnovnim namirnicama.

“Moja supruga i ja smatramo da je pružanje pomoći ljudima kojima je ona potrebna, u bilo kom obliku, veoma važno i kada god smo u mogućnosti trudimo se da pomognemo našim sugrađanima. Trenutno našim starijim komšijama iz sedam stanova u našoj zgradi dostavljamo sve što im je potrebno, pritom, često, uz ono što nam napišu da im je potrebno, mi samoinicijativno dodamo neko voće ili nešto slično, što im naravno, ne naplatimo, a za neke komšije smo samostalno i osmišljavali pakete pomoći koje smo im potpuno besplatno dostavili”, kaže Elvis i dodaje da ih veoma raduje što im se sugrađani vesele kada ih ugledaju, ali su ih neke situacije veoma dirnule, kao što je bio slučaj kada su posetili jednu gospođu od 83 godine u Dumbovu.

“Naime, kada smo posetili ovu gospođu kako bismo joj dostavili neophodne namirnice i lekove, ona nam je rekla da već četiri godine živi bez struje. Supruga i ja smo zamolili komšiju za struju i kupili smo sav potreban materijal da bi mogli sve da spojimo. Kada je ugledala da svetli sijalica i čula muziku sa radija, ona je zaplakala od sreće. Kao znak zahvalnosti, gospođa nam je poklonila goblen koji je sama napravila, što nas je oboje veoma dirnulo i rastužilo. Ova situacija ostaće nam zauvek u sećanju”, priča naš današnji sagovornik i poručuje mladim sugrađanima da i onda kada nije vanredna situacija i život se odvija normalno, uvek postoje oni kojima je pomoć potrebna i da bi trebalo da se uvek potrude da im pomognu, bez obzira na to o kome se radi, a da je nekima dovoljno i da ih s osmehom pozdrave na ulici, kako bi se taj neko lepše osećao.

“Svi oni koji su se u ovim teškim vremenima odvažili da se uključe u akcije pomoći svojim komšijama i najugroženijim sugrađanima ne smeju da zaborave da su sada ostvarili neke lepe kontakte koje bi trebalo da nastave da neguju i kada sve ovo prođe, te da ne zaborave ljude kojima su pomagali i da nastave da ih posećuju i dalje”, kaže Elvis i ističe da je sve lakše kada znate da neko misli na vas i da je drugima stalo da budete bezbedni i sigurni.

Svi stariji građani sa teritorije Novog Sada (60+) kojima je potrebna pomoć prilikom nabavke osnovnih životnih namirnica, plaćanja računa, šetnje kućnih je i drugih poslova koje treba da obave izvan svojih stanova i kuća, mogu da se jave na telefon: 021/472-05-12 i 063/37-60-80 svakim radnim danom od 09.00 do 16.00, a vikendom od 09.00 do 14.00 časova.

Call-centar CMC radi u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Crvenim krstom Novog Sada. Svi volonteri CMC imaće i legitimacije Crvenog krsta.

Pozivamo sve prijatelje kompanije i naše sugrađane koji žele da nam pomognu da se jave na navedeni broj telefona.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva