Početna Aktuelno VOLONTERSKE PRIČE: Milana Vladisavljević – Lep je osećaj kada nekome pomognete

VOLONTERSKE PRIČE: Milana Vladisavljević – Lep je osećaj kada nekome pomognete

Akcija “Pomozimo našim starijim sugrađanima” koju je pokrenula kompanija Color Media Communications, naišla je na veliki odziv Novosađana koji rado pomažu starijim i najugroženijim građanima oko snabdevanja namirnicama, lekovima, ili pak šetnji kućnih ljubimaca, budući da im je izlazak na ulice grada zabranjen usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Među našim volonterima našla se i dvadesetpetogodišnja Milana Vladisavljević, zaposlena u jednom restoranu u Novom Sadu, koja se za akciju volontiranja prijavila zajedno sa svojim kolegama, a kako kaže, iskustva su do sada veoma pozitivna, a s obzirom da joj je ovo prvo iskustvo ove vrste, naglašava da je “veoma lep osećaj kada nekome pomognete”.

Na pitanje šta bi poručila mladim osobama koje, možda žele, ali se iz nekog razloga još uvek nisu prijavile da se uključe u akciju pomoći najugroženijim sugrađanima, Milana kaže sledeće: “Mislim da bi svi koji o tome razmišljaju trebalo da se prijave i uključe, jer trenutno ima mnogo nas koji imamo viška slobodnog vremena, budući da, osim eventualno na posao, nigde drugo ne idemo. Za samo sat vremena dnevno mi možemo učiniti mnogo toga i dobrim delom nekome ulepšati dan i olakšati svakodnevicu u ovim teškim vremenima”, kaže Milana i poručuje svim starijim građanima da se obavezno prijave i zatraže pomoć ukoliko im je ona potrebna, jer trenutno ne postoji opravdan razlog da to smatraju sramotom, jer nisu u mogućnosti da napuste svoje stanove i sami se brinu o sebi.

“Ako imate starijeg komšiju i sumnjate da mu je potrebna pomoć, ali niste u mogućnosti sami da mu pomognete, prijavite ga na raspoložive brojeve telefona, kako bi volonteri mogli da mu dostave sve što mu je neophodno. Mi mladi smo na raspolaganju našim starijim sugrađanima u ovoj situaciji, jer svi smo mi ljudi, a suština našeg postojanja ogleda se u davanju i pomaganju drugima”, kaže Milana za kraj našeg razgovora.

Svi stariji građani sa teritorije Novog Sada (60+) kojima je potrebna pomoć prilikom nabavke osnovnih životnih namirnica, plaćanja računa, šetnje kućnih je i drugih poslova koje treba da obave izvan svojih stanova i kuća, mogu da se jave na telefon: 021/472-05-12 i 063/37-60-80 svakim radnim danom od 09.00 do 16.00, a vikendom od 09.00 do 14.00 časova.

Call-centar CMC radi u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Crvenim krstom Novog Sada. Svi volonteri CMC imaće i legitimacije Crvenog krsta.

Pozivamo sve prijatelje kompanije i naše sugrađane koji žele da nam pomognu da se jave na navedeni broj telefona.

Autor: NsHronika
Foto: Pixabay