Početna Aktuelno Zlatno odlikovanje za zasluge u Republici Austriji dodeljeno dr Tijani Palkovljević Bugarski

Zlatno odlikovanje za zasluge u Republici Austriji dodeljeno dr Tijani Palkovljević Bugarski

0

U rezidenciji Ambasade Republike Austrije u Beogradu u četvrtak, 23. novembra, dodeljeno je počasno odlikovanje za zasluge u Republici Austriji. Na svečanom prijemu, u prisustvu odabranih zvanica, saradnika i prijatelja, Njegova ekselencija gospodin Kristijan Ebner, ambasador Republike Austrije u Srbiji, uručio je zlatno odlikovanje za zasluge Republike Austrije dr Tijani Palkovljević Bugarski. Prizanje je dodeljeno upravnici Galerije Matice srpske za dugogodišnji posvećeni rad na uspostavljanju i unapređenju srpsko-austrijskih kulturnih veza.

Zlatno odlikovanje za zasluge je jedno od najviših državnih priznanja Republike Austrije. Ovo odlikovanje dodeljuje se od 1934. godine u čast znamenitim ljudima iz Austrije i inostranstva koji su ostvarili zaslužni doprinos državi.

Galerija Matice srpske je izuzetno ponosna na dugogodišnju saradnju sa Republikom Austrijom, Ambasadom Republike Austrije i Austrijskim kulturnim forumom zahvaljujući kojoj su se razvila velika prijateljstva između GMS i brojnih austrijskih muzeja. U okviru ove saradnje realizovani su mnogobrojni zajednički programi, edukativne i konzervatorske radionice, ali i izložbe poput “Život – San – Smrt” ; “Evropski okviri srpskog simbolizma” i “Paja Jovanović i Gustav Klimt. Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja” sa bečkim Umetničko-istorijskim muzejem i Galerijom Belvedere.

Foto: GMS