Početna Crna hronika 12 godina zatvora za pokušaj ubistva

12 godina zatvora za pokušaj ubistva

ThinkstockPhotos-511601930

Slavko Jankov (45) u utorak je u novosadskom Višem sudu, na ponovljenom suđenju, osuđen na 12 godina zatvora za dvostruki pokušaj ubistva, na koliko je bio kažnjen i na prethodnom suđenju.

Ovaj Novosađanin je, kako se navodi u optužnici, 2. aprila 2014. godine, oko pet sati ujutru, u Durmitorskoj 22 na Klisi nožem povredio Slavišu Bjelakovića iz Bečeja i Iliju Savkića iz Bačkog Jarka.

Bjelakovića je napao bez ikakvog povoda, udarajući ga rukama i nogama po glavi i telu, a onda oborio na pod i naneo mu povrede nožem, govoreći: “Hoćeš li da ti odsečem uvo, da vidiš kako je bilo Van Gogu”. Potom je nasrnuo i na Savkića, koji je spavao u fotelji. Njega je nožem ubo u grudi i naneo mu nekoliko posekotina po vratu i licu.

Jankov je izjavio da je dan ranije pio sa nekim prijateljima, a da je uveče otišao u kuću na Klisi gde se i dogodio napad. Tu je zatekao Savkića i Bjelakovića i sa njima je nastavio da pije, a onda ih je napao.

Obrazlažući presudu, sudija Borivoj Pap je saopštio da je dokazima utvrđeno da je Jankov počinio pokušaj ubistva. Sud je, po njegovim rečima, prilikom odmeravanje kazne imao u vidu da je okrivljeni već počinio dva istorodna dela, a u jednom slučaju je stradao njegov otac koji je ugušen jastukom, pišu Novosti.

– U postupku je menjao odbranu. Najpre je tvrdio da se ničega ne seća, a zatim je detaljno opisao šta se zapravo dogodilo – naveo je sudija.

Autor: Novosti
Foto; Ilustracija