Početna Crna hronika 20 godina robije zbog pokušaja ubistva novosadskog policajca

20 godina robije zbog pokušaja ubistva novosadskog policajca

policija-policijski-auto-1332932382-139888
Isuf Strana, nemački državljanin, poreklom sa Kosova, osuđen je juče pred Višim sudom u Novom Sadu na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina zbog pokušaja ubistva novosadskog policajca na Adicama, prošle godine.Njemu je produžen pritvor do upućivanja u ustanovu u kojoj će izdržavati kaznu. Sudija Vidoje Mitrić, predsednik krivično veća sudija, rekao je da je optuženi bio u stanju da shvati značaj dela, kada je pokušao da ubije policajca Ivana Mičića, koji je sa kolegom Svetozarom Stojkovićem došao na intervenciju zbog nasilja koje je prijavila žrtva Ćamilja Hešljani.

Da podsetimo, incident se dogdoio 19. aprila prošle godine kada je policajac Mičić upisivao u blok podatke. U jednom mometnu optuženi Strana je repetirao pištolj i pucao u njega, nanevši mu teške povrede opasne po život.
Objašnjavajući presudu, sudija Mitrić je dodao i da je prlikom odlučivanja o visini kazne, kao otežavajuća okolnost uzeta i činjenica da je Strana ranije osuđivan na 14 godina zatvora zbog ubistva koje je ranije počinio.

Autor: Ivan Jolić, NsHronika