Početna Crna hronika Advokat muškarca brutalno prebijenog u Novom Sadu: Kontić imao zavedenu krivičnu prijavu...

Advokat muškarca brutalno prebijenog u Novom Sadu: Kontić imao zavedenu krivičnu prijavu kad je otišao u tužilaštvo

0

Advokat Miloš Paligorić koji zastupa M. M. (28) prebijenog 24. avgusta ispred kladionice u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, izjavio je da je osumnjičeni za pokušaj ubistva Ivan Kontić već šest dana imao zavedenu krivičnu prijavu kada je otišao u Više tužilaštvo u tom gradu.

Paligorić je za list “Danas” potvrdio da je prijavu podneo 2. septembra i tada naveo imena osumnjičenog za prebijanje njegovog klijenta.

Kontić je boravio u prostorijama novosadskog osnovnog tužilaštva 8. septembra kada je već pokrenuta istraga. Za “021” su u Osnovnom javnom tužilaštvu rekli da je Kontić bio u prostorijama kako bi regulisao oportunitet zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti iz 2018. godine u Sremskim Karlovcima i da tada još nije bio identifikovan kao počinilac krivičnog dela od 24. avgusta.

– Kada se sklapa sporazum o oportunitetu, zamenik tužioca proverava da li je osoba bila ranije osuđivana, kao i da li je prema njoj već primenjeno načelo oportuniteta. On ne proverava da li je u tom trenutku ta osoba obuhvaćena nekom istragom. Zamenik to nije mogao da zna, tim pre što je krivična prijava podneta Višem tužilaštvu – naveo je sagovornik lista “Danas”.

Dodao je da u toj zgradi, u kojoj su, između ostalog, smeštena oba tužilaštva, nije praksa da se prilikom ulaza kontrolišu lične karte.

– Na ulazu se ne kontrolišu lična dokumenta. Uglavnom se postavi pitanje koji je razlog posete, pa se, ukoliko neko želi da ide u deo zgrade u kojem se nalaze kabineti sudija i tužilaca, telefonskim pozivom proverava da li ta osoba ima zakazano. Niko ne kontroliše na ulazu da li je neko osumnjičen u nekoj istrazi – rekao je on.

Podsetimo da je Ivan Kontić u bekstvu, a da je u utorak uveće dvojici osumnjičenih za pomaganje određen pritvor do 30 dana.

Inače, Kontiću je, kako navodi “Dnevnik”, ovih dana poništen upis u Advokatskoj komori Vojvodine.

Ivan Kontić je završio privatni pravi fakultet. Radi kao pripravnik u jednoj advokatskoj kancelariji u Novom Sadu, a bio je i član Advokatske komore Vojvodine.

Iz AKV su potvrdili da je Kontić upisan u njihov registar kao pripravnik od 9. januara ove godine na advokatsko-pripravničku vežbu kod advokata u Novom Sadu u trajanju od dve godine.

Izvor: Danas/Dnevnik/021
Foto: Ilustracija/Pixabay