Početna Crna hronika Apelacioni sud u Novom Sadu poništio presudu za ubistvo narko bosa Vojislava...

Apelacioni sud u Novom Sadu poništio presudu za ubistvo narko bosa Vojislava Škrbića

0

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Novosadski Apelacioni sud poništio je presudu kojom su Miloš Buha (45) i Dušan Buha (27) osuđeni na 18 i 15 godina zatvora za ubistvo Vojislava Škrbića (39).

U saopštenju suda se navodi da je još 6. juna Sudsko veće donelo rešenje kojim su usvojene žalbe branilaca optuženih Miloša Buhe (45) i Dušana Buhe (27) te je prvostepena presuda Višeg suda, ukinuta, i predmet vraćen na ponovno suđenje.

“Apelacioni sud je utvrdio da su žalbe osnovane, odnosno da je prvostepena presuda zahvaćena bitnim povredama odredbi krivičnog postupka, jer je presuda nerazumljiva, a samim tim i protivrečna razlozima presude. Naime, iz datog opisa radnji ne proizilazi da su utvrđene sve relevantne činjenice vezane za umišljaj Buha Miloša u odnosu na ubistvo Vojislava Škrbića, odnosno mogućnost dovođenja u opasnost života drugih lica”, navodi se u saopštenju.

Apelacioni sud je optuženom Dušanu Buhi produžio pritvor u kome se nalazi od 13. juna 2014. godine, dok je, podsetimo, Milan Buha i dalje u bekstvu.

Podsetimo jpš da je na suđenju Dušan Buha priznao da je 22. maja 2014. godine u kafiću “Gondola” ubio novosadskog narko bosa Vojislava Škrbića sa kojim je od ranije imao spor.

Autor: 021.rs