Početna Crna hronika Automobil na Limanu udario majku i dete na biciklu

Automobil na Limanu udario majku i dete na biciklu

0

Osmoro je povređeno u ukupno sedam udesa na ulicama Novog Sada i prigradskih naselja.

Kako za 021 kaže portparolka novosadske Hitne pomoći dr Ivana Ramović, prva intervencija bila je oko 11:20h na Bulevaru kneza Miloša na Novom naselju, gde je 69-ogodišnja žena oborena dok je išla peške. Zadobila je kontuzionu povredu butine, a nakon zbrinjavanja je prevezena u Urgentni centar.

Desetak minuta kasnije lekarska ekipa intervenisala je na uglu Zmaj Jovine i Dobrovoljačke ulice u Kaću. Tu je oboren 61-ogodišnji biciklista, koji je zadobio kontuziju dela grudnog koša i levog ramena. Nakon zbrinjavanja je prevezen u Urgentni centar, dodaje dr Ramović.

Pola sata kasnije je 23-ogodišnji pešak oboren u Radničkoj ulici. Sa lakšim telesnim povredama je prevezen u Urgentni centar na dalje zbrinjavanje.

Sat vremena nakon prvog, novi udes dogodio se u Kaću, na uglu Moše Pijade i Petra Drapšina. Oboren je 64-ogodišnji biciklista, koji je zadobio prelom dela skočnog zgloba i kontuziju levog ramena. Lekarska ekipa ga je zbrinula i prevezla u Urgentni centar.

Oko 15 časova je 10-ogodišnji dečak oboren sa bicikla na uglu Carice Milice i Slavka Rodića u Futogu. Sa kontuzijom glave je zbrinut na licu mesta, a potom prevezen u Dečiju bolnicu.

Nešto nakon 17 časova dogodio se udes na kružnom toku u Veterniku. Oborena je 46-ogodišnja žena, koja je kao pešak zadobila lakše telesne povrede, zbog kojih je dalje zbrinuta u Urgentnom centru.

Automobil je udario majku i dete na biciklu nešto pre 18 časova na uglu Narodnog fronta i Šekspirove ulice, dodaje naša sagovornica. Četvorogodišnje dete je pregledano na licu mesta, konstatovana je povreda glave, a lekarska ekipa je mališana prevezla u Dečiju bolnicu.

Nakon zbrinjavanja deteta je pregledana i zbrinuta 41-ogodišnja majka, koja je s kontuzijom karlice prevezena u Urgentni centar.

Izvor: 021
Foto: Pixabay