Početna Crna hronika Autopsija potvrdila: Utapanje definitivno uzrok smrti mlade veslačice

Autopsija potvrdila: Utapanje definitivno uzrok smrti mlade veslačice

tvrdjava 3

Rezultati obdukcije tela K. K. (15), koje je u utorak, nakon 17 dana potrage, pronađeno u Dunavu kod Žeželjevog mosta, pokazali su da je utapanje definitivan uzrok smrti devojčice.

Na Institutu za sudsku medicinu, gde je urađena autopsija, na telu devojke nisu primetili druge povrede.

U Veslačkom klubu “Danubius” danas je održana komemoracija kojoj je prisustvovalo stotinak članova porodice, prijatelja iz gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”, VK “Danubius” i predstavnika Olimpijskog komiteta Srbije.

Predsednik VK “Danubius 1885” Željko Pantović istakao je da je ovo 17 najdužih i najtužnijih dana u istoriji kluba.

– Sve vreme smo se nadali da će se u jednom trenutku pojaviti na obali i reći nam da je sve u redu. Bila je veoma spretna, uporna i brzo je naučila da vesla. Nestrpljivo je čekala da oseti atmosferu regate. Na prvo takmičenje nije morala dugo da čeka, a kasnije su se ređali državni kupovi, prvenstva, internacionalne regate. Imala je velike planove, želela je da “Danubiusu” donese mnogo medalja i da jednog dana u dresu Srbije nastupi na Olimpijskim igrama. Dokle god mi budemo veslali i ona će veslati sa nama – poručio je Pantović.

Roditelji nastradale su položili cveće u Dunav, a VK “Danubius” je doneo odluku po kojoj će jedan od čamaca u ovom klubu nositi njeno ime.

Nakon što je 7. maja nestala tokom treninga na Dunavu, njeno beživotno telo su u utorak oko podne primetili radnici kod Žeželjevog mosta i odmah pozvali policiju.

Na telu je bio uočljiv plavi dres Veslačkog kluba “Danubius”, po čemu je odmah prepoznato da se radi o nestaloj veslačici. Na lice mesta su ubrzo došli i predstavnici Veslačkog kluba, koji su pomogli policiji da se telo prenese do obale, gde je ekipa Hitne pomoći mogla samo da konstatuje smrt nesrećne devojčice.

Sahrana će se održati u petak, 27. maja u Petrovaradinu.

Izvor: 021/Dnevnik
Foto: Mladen Sekulić/Color Media Communications