Početna Crna hronika Bivši državni službenici oslobođeni optužbi za zloupotrebe oko prodaje zemljišta u Kaću

Bivši državni službenici oslobođeni optužbi za zloupotrebe oko prodaje zemljišta u Kaću

0

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio četvoro nekadašnjih državnih službenika okrivljenih za zloupotrebe službenog položaja u slučaju poznatom kao “Sloga Kać”, u kojem je pet osoba već pravosnažno osuđeno na zatvorske kazne.

Optužbi za zloupotrebu službenog položaja oslobođeni su nekadašnji referent u Ministarstvu poljoprivrede Nikola Jakšić, članica Komisije za izlaganje podataka o nepokretnostima na javni uvid Svetlana Oluški, savetnik u Republičkom javnom pravobranilaštvu – Odeljenju Novi Sad Aca Ilievski i inspektor u Sektoru za stručni nadzor Republičkog geodetskog zavoda Jovan Vladisavljev.

Njima se sudilo zbog uknjižbe i prodaje više od 300 hektara zemljišta vrednosti od oko 400 miliona dinara koja je bila u državnom posedu, a nije bila predmet privatizacije.

Prema stavu ovog suda, Tužilaštvo za organizovani kriminal nije dokazalo da su okrivljeni izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja zbog čega su pravilno usled nedostatka dokaza oslobođeni od optužbe.

Pre dve godine, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio biznismena Slobodana Šćekića optuženog da je u posed svoje firme “Sloga Kać”, koju je kupio 2005. godine tokom privatizacije “nezakonito upisao 301 hektar i 86 ari državnog poljoprivrednog zemljišta koje nije bilo predmet privatizacije” i pribavio korist, koja mu je presudom oduzeta.

Pored njega, osuđeno je još pet optuženih u tom slučaju.

Izvor: Tanjug, Dnevnik
Priredila: M. Ćirić
Foto: Pixabay