Početna Crna hronika Bivši policajac osumnjičen za ubistvo MMA borca predao se policiji

Bivši policajac osumnjičen za ubistvo MMA borca predao se policiji

0

Bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća (44), za kojim je bila raspisana međunarodna poternica, a koji se sumnjiči za pucnjavu u kojoj je, 2. septembra prošle godine na Detelinari, ubijen MMA borac Uroš Stefanović (27), a ranjen Goran Kovačević Goranac (48), predao se policiji u Novom Sadu, nezvanično saznaje „Dnevnik“.

Bogdanović je, zajedno sa Danielom Janjošem (43), koji se nalazi iza rešetaka, osumnjičen za krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Za njih dvojicom poternica je raspisana 7. septembra prošle godine, da bi se nepune dve nedelje nakon pokušaja ubistva Gorana Kovačevića Goranca i likvidacije njegovog telohranitelja, MMA borca Uroša Stefanovića, Janjoš predao novosadskoj policiji i od tada se nalazi iza rešetaka.

Sumnja se da je Danijel Janjoš vozio automobil iz kog je pucano na Goranca i Stefanovića, a nakon što se predao, prema pisanju medija, do detalja je opisao kako je planirana sačekuša i sa kim je bio tokom izvršenja zločina.

Podsetimo, napadači su Goranca i Stefanovića presreli kolima u Cankarevoj ulici kod broja 8 na Detelinari u Novom Sadu. Iako su njih dvojica, kako se sumnja, pokušali da pobegnu, napravljena im je sačekuša i na njih otvorena vatra.

Dvadesetsedmogodišnji Uroš Stefanović ubijen je kada je s Kovačevićem ušao u pasaž zgrade u Cankarevoj ulici broj 8. Za njima je, kako se sumnja, uleteo automobil marke pežo, gde je bio bar jedan napadač koji je pucao. Mladi MMA borac, kako se pretpostavlja, bacio se pred Goranca kako bi ga zaštitio i primio je nekoliko hitaca u telo. On je, nažalost, preminuo na licu mesta, dok je Kovačević ranjen u ruku.

Izvor: Dnevnik, novisad.com
Foto: Pixabay