Početna Crna hronika Borisu Radovanoviću Ginisu odloženo ročište jer mu je pozlilo

Borisu Radovanoviću Ginisu odloženo ročište jer mu je pozlilo

0

Ročište u novosadskom Višem sudu, koje je trebalo da se održi u sredu i na kojem se sudi Novosađaninu Borisu Radovanoviću (48) zvanom Ginis, koji se tereti za 30 pljački, odloženo je jer je okrivljeni izjavio da se ne oseća dobro.

Zbog toga je predsednik Veća sudija Rade Kalajdžija, zakazao sledeći glavni pretres za 28. maj, kojem bi trebalo da prisustvuje i sudski veštak medicinske struke koji će prethodno pregledati medicinsku dokumentaciju okrivljenog da bi potvrdio da je li je sposoban da prisustvuje i učestvuje na suđenju, pišu Novosti.

Radovanović je u sredu doveden u sud u “marici” koju su pratila dva policijska džipa sa uključenim rotacijima, pošto je Ginis već jednom uspeo da pobegne iz pritvora.

Njegov branilac, advokat Zoran Prošić, pre ročišta je zatražio kratke konsultacije u vezi sa dogovorom o nagodbi. Aleksandra Lučić iz Višeg javnog tužilaštva, predstavnik optužbe, međutim, odmah je predsedavajućem Veća rekla kako od dogovora nema ništa jer postoje znatne razlike o oceni moguće dogovorene kazne. Potom je Radovanović rekao da se ne oseća dobro.

Radovanović je 22. decembra pretprošle godine uhapšen u Solunu posle sedmogodišnje potrage, a u odsustvu je osuđen na 20 godina zatvora zbog razbojništava. Postupak je pravosnažno okončan u avgustu 2014. godine, a tada mu je uz kaznu zatvora izrečena i mera obaveznog lečenja od zavisnosti. Srbiji je izručen polovinom prošle godine.

Ginisu je 2009. godine suđeno zbog razbojništava, ali je početkom avgusta te godine pobegao iz pritvora Okružnog zatvora na Klisi, iskoristivši priliku kada je po treći put dolazio kod privatnog zubara u Ulici Augusta Cesarca. Njemu su ruke, navodno, bile vezane, ali je kada su stražari otvorili vrata policijskog vozila, jednog od njih odgurnuo i dao se u beg.

Izvor: Novosti, 021
Foto: Pixabay