Početna Crna hronika Brutalno napadnut vozač GSP-a na liniji 52

Brutalno napadnut vozač GSP-a na liniji 52

0

Bus1 Foto Mladen Sekulic

Vozač GSP-a R.R. koji je brutalno napadnut na stajalištu u petak u Veterniku, kaže za “021” da se nešto mora preduzeti kako bi se on i kolege zaštitili od sve učestalijih napada.

Ovaj poslednji u nizu napada na vozače gradskog prevoza dogodio se u petak, 11. marta u popodnevnim časovima, na liniji 52. kada je mlađi muškarac koji je već bio u autobusu prišao vozaču i bez ikavog razloga ga udario pesnicom. Napadač je odmah pobegao, a R.R. je ostao da leži u besvesnom stanju. On je sa povredom oka u besvesnom stanju prevezen u Klinički centar Vojvodine.

Napadnuti vozač kaže da je od policije čuo da su uhvatili napadača i da je to čovek u tridesetim godinama, ali da je to u suštini najmanje važno. Ono što on smatra mnogo bitnijim jeste da što pre moraju da se spreče dalji napadi.

Prema njegovim rečima, za početak bi trebalo da se u sedamdesetak autobusa starije proizvodnje ugrade boksovi koji bi vozače štitili od napadača.

Da je postojao taj boks, meni se ovo ne bi desilo. Poenta priče je da vozači ni na koji način nisu zaštićeni. Ja nisam prvi vozač koji je napadnut, a verovatno neću biti ni poslednji ukoliko se nešto ne preduzme da se poveća bezbednost vozača – priča R.R.

U GSP-u ovaj incident nisu komentarisali, ali su potvrdili da se napad dogodio.

Novosadska policija nije se oglašavala povodom ovog događaja.

Izvor: 021.rs
Foto: Mladen Sekulić / Color Media Communications