Početna Crna hronika Češka policija ćuti o smrt ubice Opačićevih

Češka policija ćuti o smrt ubice Opačićevih

0

policija srbija

Češka policija još nije dostavila ni jedan jedini papir našoj policiji o smrti Janoša Šnajdera (35) zvanog Pendula, za koga se sumnja da je učestvovao u ubistvu Nenada Opačića i njegove supruge Jasmine u februaru ove godine. Prve, nepotvrđene informacije govorile su da se predozirao i da ga je tamošnja policija pronašla mrtvog nekoliko nedelja nakon surove likvidacije u Novom Sadu.
“Srpska policija je obaveštena o Šnajderovoj smrti, ali obdukcioni nalaz još nije stigao, iako je nađen mrtav u martu ove godine. Još je nepoznato da li se i kako predozirao”, objašnjava izvor lista “Alo” blizak ovom slučaju.
Podsetimo, Opačići su ubijeni 28. februara ove godine. Vođa veterničkog klana bio je na godišnjem odmoru van zatvorskih zidina, a kaznu je trebalo da izdržava do januara 2016. godine. On je osuđen za više krivičnih dela na 14 godina zatvora. Sa Šnajderom se upoznao u mitrovičkom zatvoru, zbog čega je od strane organizatora ubistva i izabran da počini ovo delo.
Nekoliko dana posle ubistva, prema dostupnim informacijama, Šnajder je napustio zemlju i sa lažnim pasošem otišao u Češku, gde mu je nalogodavac i organizator ubistva pripremio skrovište. Šnajderovu smrt ubrzala je činjenica da je izolovan DNK na mestu zločina, a istu informaciju saznao je i nalogodavac koji je takođe potom otputovao u Češku. Veruje se da je iskorišćena zavisnost Šnajdera od narkotika te da mu je data čista doza, što je za njega bilo smrtonosno. Njegovo telo pronađeno je početkom maja ove godine, dva meseca posle ubistva Nenada i Jasmine Opačić.

Autor: 021.rs