Početna Crna hronika Dečak povređen u požaru u Odžacima u kritičnom stanju

Dečak povređen u požaru u Odžacima u kritičnom stanju

0

Trinaestogodišnji S. G. iz Odžaka, koji je u petak uveče ložeći peć, zadobio opekotine i otrovao se dimom, nalazi se na lečenju u Dečijoj bolnici u Novom Sadu i njegovo stanje je kritično.

„S. G. je teškog opšteg stanja i u životnoj je opasnosti. On je zbrinut na Odeljenju intenzivne terapije, gde je priključen na mehaničku ventilaciju. Velike i teške opekotine koje je zadobio u požaru, redovno se previjaju“, izjavio je dežurni lekar Dejan Dimitrijević.

Dr Dimitrijević je dodao da je dečakovo stanje pod kontrolom.

„Prognoza je neizvesna, ali sve se čini da ishod lečenja bude dobar“, naglasio je dežurni lekar.

Dete je povređeno u požaru koji je izbio u lokalu bivše kafane u sklopu porodične kuće, u kojem je bila smeštena peć na pelet.

Ni roditelji, ni vatrogasci koji su gasili vatru ne znaju pouzdano kako je požar izbio.

„Peć redovno lože i otac i sin. Nije tačna informacija da je dečak bio sam u kući kad je došlo do požara. U stanu, koji je hodnikom odvojen od ložione, bio je otac, a dečak je otišao da naloži jer je tatu uhvatila bol u leđima“, rekao je komšija, koji je učestvovao u čišćenju ložione posle požara.

U toj prostoriji, u kojoj su bili i stolovi iz bivše kafane, kao i šank, sve je uništeno, a istopila su se i vrata prema stanu, iako se požar nije proširio na kuću.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay