Početna Crna hronika Deset godina zatvora za prebijanje tasta na smrt

Deset godina zatvora za prebijanje tasta na smrt

0

zgrada

Jovan Mandić (40) osuđen je nepravosnažno u novosadskom Višem sudu na deset godina zatvora zbog ubistva, jer je, po optužnici, na smrt prebio tasta Čedu Radaka (76). Optuženi je, odlukom veća, ostao u pritvoru. On je izneo odbranu 14. septembra, kada je izjavu dala i svedok Angela G.B, žrtvina ćerka, koja je s okrivljenim u vanbračnoj zajednici, a njihove izjave su se prilično razlikovale. Optuženi je ostao pri tome da se ne oseća krivim za ubistvo.

Veoma mi je žao zbog ishoda tog događaja, ali ne mogu priznati da sam imao nameru da ubijem. Tast mi je bio opasan, zao i prek čovek. Kad se izgrebao po licu, jako sam se uplašio za moj i suprugin život. Da se nisam branio, on bi nas ubio“, rekao je Mandić u završnoj reči, prenosi Dnevnik.

Po navodima optužnice, 30. novembra prošle godine, oko 20 sati, u Ulici Petra Drapšina u Loku, Novosađanin Jovan Mandić ubio je tasta, kog je ranije zlostaljao, zbog čega su protiv njega podnošene prekršajne prijave u prethodne dve godine.

Posle nekoliko popijenih čašica rakije, dok su obojica bili za stolom u kuhinji, Radak je ustao, vidno pijan, pošto se posekao viljuškom po nosu i rekao okrivljenom da će da vidi šta je bosanska krv, a ovaj ga je udario nogom, odnosno čizmom, u stomak i grudi. Radak je pao na leđa, a dok je još ležao, Mandić je ustao sa stolice i počeo da ga gazi i jako udara u stomak i grudi.

Radakova ćerka pokušala je da odvuče Mandića, ali ju je on gurnuo, tako da je pala. Zatim je, na njenu molbu, odneo tasta i bacio ga na krevet, ali ga i ponovo šutnuo. Starac je imao unutrašnje krvarenje, nakupljanje krvi u grudnom košu, višestruke prelome rebara, podlive, nagnječenja…

Autor: Dnevnik