Početna Crna hronika Desetoro povređenih na ulicama Novog Sada, više posla za Hitnu pomoć zbog...

Desetoro povređenih na ulicama Novog Sada, više posla za Hitnu pomoć zbog obilnog snega

Ekipe novosadske Hitne pomoći imale su više posla u toku proteklog dana usled padavina i otežanih uslova za saobraćaj.

Kako za “021” kaže dr Aleksandra Dobrović, dogodilo se sedam udesa u kojima je povređeno desetoro građana.

U udesu koji se juče oko 9.20 dogodio na uglu Temerinske i Partizanske ulice povređena je 41-ogodišnja biciklistkinja. Nju je udario autobus, a zadobila je prelom leve ruke. Lekarske ekipa zbrinula ju je i prevezla u Urgentni centar.

U sudaru dva automobila, do kog je došlo nešto posle 12 časova na Rumenačkom putu, kod Matijevića, 33-ogodišnja žena zadobila je kontuziju leđa, kao i 48-ogodišnji muškarac. Žena je dobila uput za Urgentni centar, a muškarac je prevezen na dalje zbrinjavanje.

Automobil je oborio 16-ogodišnju devojčicu ispred Karlovačke gimnazije oko 17:50. Zadobila je povrede glave i kolena, a prevezena je u Dečiju bolnicu.

Takođe sudar dva automobila dogodio se oko 19:15 na uglu Vojvode Bojovića i Vojvode Putnika u Veterniku. Povrede lica zadobila je 36-ogodišnja žena, a mogući prelom rebara, povredu levog ramena i desne potkolenice 38-ogodišnji muškarac. Prevezeni su u Urgentni centar.

Na auto-putu Beograd – Subotica, na istočnom isključenju za Novi Sad, dogodio se udes oko 20:40. Autobus je udario putničko vozilo i povređena je 23-ogodišnja žena, koja je zadobila distenziju vrata. Identične povrede zadobila je i 26-ogodišnja putnica, a obe povređene su zbrinute i prevezene u Urgentni centar.

U sudaru dva vozila nešto nakon 22 časa, na putu između Rumenke i Bačkog Petrovca, povređen je 67-ogodišnji muškarac. Zadobio je kontuzione povrede grudi, a prevezen u Urgentni centar nakon što ga je lekarska ekipa zbrinula na licu mesta.

U gotovo isto vreme dogodio se udes na Bulevaru Evrope, kada je 18-ogodišnji mladić vozilom udario u banderu. Tom prilikom je povredio glavu, a prevezen je u svesnom stanju u Urgentni centar.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija