Početna Crna hronika Desetoro povređenih na ulicama Novog Sada, više posla za Hitnu pomoć zbog...

Desetoro povređenih na ulicama Novog Sada, više posla za Hitnu pomoć zbog obilnog snega

0

Ekipe novosadske Hitne pomoći imale su više posla u toku proteklog dana usled padavina i otežanih uslova za saobraćaj.

Kako za “021” kaže dr Aleksandra Dobrović, dogodilo se sedam udesa u kojima je povređeno desetoro građana.

U udesu koji se juče oko 9.20 dogodio na uglu Temerinske i Partizanske ulice povređena je 41-ogodišnja biciklistkinja. Nju je udario autobus, a zadobila je prelom leve ruke. Lekarske ekipa zbrinula ju je i prevezla u Urgentni centar.

U sudaru dva automobila, do kog je došlo nešto posle 12 časova na Rumenačkom putu, kod Matijevića, 33-ogodišnja žena zadobila je kontuziju leđa, kao i 48-ogodišnji muškarac. Žena je dobila uput za Urgentni centar, a muškarac je prevezen na dalje zbrinjavanje.

Automobil je oborio 16-ogodišnju devojčicu ispred Karlovačke gimnazije oko 17:50. Zadobila je povrede glave i kolena, a prevezena je u Dečiju bolnicu.

Takođe sudar dva automobila dogodio se oko 19:15 na uglu Vojvode Bojovića i Vojvode Putnika u Veterniku. Povrede lica zadobila je 36-ogodišnja žena, a mogući prelom rebara, povredu levog ramena i desne potkolenice 38-ogodišnji muškarac. Prevezeni su u Urgentni centar.

Na auto-putu Beograd – Subotica, na istočnom isključenju za Novi Sad, dogodio se udes oko 20:40. Autobus je udario putničko vozilo i povređena je 23-ogodišnja žena, koja je zadobila distenziju vrata. Identične povrede zadobila je i 26-ogodišnja putnica, a obe povređene su zbrinute i prevezene u Urgentni centar.

U sudaru dva vozila nešto nakon 22 časa, na putu između Rumenke i Bačkog Petrovca, povređen je 67-ogodišnji muškarac. Zadobio je kontuzione povrede grudi, a prevezen u Urgentni centar nakon što ga je lekarska ekipa zbrinula na licu mesta.

U gotovo isto vreme dogodio se udes na Bulevaru Evrope, kada je 18-ogodišnji mladić vozilom udario u banderu. Tom prilikom je povredio glavu, a prevezen je u svesnom stanju u Urgentni centar.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija