Početna Crna hronika Detalji sačekuše u Novom Sadu: Teodora nije bila slučajna žrtva

Detalji sačekuše u Novom Sadu: Teodora nije bila slučajna žrtva

0

Teodora Kaćanski (30), fitnes instruktorka iz Novog Sada nije upucana slučajno umesto svog momka Nenada Stevića, kako se u prvi mah mislilo. Namera ubice bila je upravo da ubistvom Teodore pošalje vrlo jaku poruku Steviću, saznaje “Blic”.

Istraga ubistva koje se dogodilo u Novom Sadu 19. novembra sve više policiju navodi na zaključak da Teodora nije bila slučajna žrtva, odnosno greška ubice kome je meta bio Stević.

– Tragovi koji su pronađeni na mestu zločina u Somborskoj ulici kod broja 8, ukazuju da je ubica čekao žrtvu u žbunju – kaže izvor iz istrage.

– Teodora i Nenad su zajedno stigli do zgrade, džipom “rendž rover”. Nenad je izašao iz vozila, i ušao u zgradu, dok je Teodora, koja je i vozila, ostala da preparkira vozilo. U momentu kada je krenula da izlazi, ubica je pritrčao i u nju ispalio pet hitaca iz pištolja, a zatim pobegao – kaže za “Blic” izvor upućen u istragu.

On navodi da je u momentu pucnjave bilo uključeno ulično svetlo, kao i svetlo na ulazu zgrade.

– Ubica je bio blizu, stakla na džipu jesu bila zatemljena ali je ubica vrlo pecizno mogao da vidi da je Stević izašao iz vozila. Tu, po svoj prilici, nije bilo ni greške, ni slučajnosti. Ubica je sačekao da Stević uđe u zgradu, a zatim je prišao vozilu i pucao u Teodoru. Teodora je bila meta, a namera njenog ubistvo je da se Steviću pošalje određena poruka. Ko god da je naručio, organizovao ili izvršio ubistvo, nije imao za cilj da Stević bude “fizički eliminisan” već da bude upozoren i opomenut. I tu i jeste trag koji bi mogao da dovede do rasvetljavanja zločina, a trag vodi ka nekome kome je Stević važan živ, ali uplašen – ističe izvor “Blica”, navodeći da je ubistvo Teodore jedna od najtežih opomena koja je upućena u srpskom podzemlju.

Teodora je od hitaca zadobila teške povrede, zbog kojih je odmah prebačena u Klinički centar, gde je tri dana kasnije preminula.

Ubica je odmah posle zločina pobegao i još nije identifikovan.

Stević je nakon pucnjave saslušan u policiji ali je rekao da ne zna ko je niti ko bi mogao da puca u njegovu devojku. Policija, međutim, veruje da Stević ima određene sumnje, ali da ne želi da ih podeli sa njima.

Stević je inače poznat kao žestok momak novosadskog asfalta. Ranije je važio za osobu blisku veterničkom klanu. Bio je i svedok na jednom od procesa Nenadu Opačiću 2003. godine kada se klanu sudilo za otmicu Mladena Marića. Od tada je operativno dovođen u vezu sa sumnjivim poslovim, uglavnom trgovom automobila, zemljišta, nekretnina, zbog čega su ga tužili mnogi kojima se poslovno zamerio i kojima je navodno ostao dužan.

Izvor: Blic