Početna Crna hronika Dramatična policijska potera u Novom Sadu, pare ispadale na sve strane

Dramatična policijska potera u Novom Sadu, pare ispadale na sve strane

U spektakularnoj akciji operativaca novosadske policije, uhapšena su tri muškarca, a iz njihovog crnog “audija” ispadali su evri na sve strane. Kako je policija saopštila, uhapšena su trojica Kaćana neposredno pošto su ukrali oko 5.000 evra iz džipa u centru Novog Sada.

Drama je počela malo posle 12.30 sati, kada je crni “audi”, sa zatamnjenim staklima, novosadske registracije, projurio je kroz nekoliko centralnih ulica Novog Sada. Policajci u civilu, na izlasku iz grada, kod skretanja za naselje Šangaj, u pravcu autoputa, sa nekoliiko “punta” blokirali su crni “audi”.

“Inspektori su iz ‘audija’ izvukli trojicu korpulentnih muškaraca. U momentu kada su oni izvlačili eu trojicu, po svemu sudeći kriminalce, iz kola su počele da ispadaju novčanice. Ni sam ne znam koliko ih je bilo, ali videlo se da su evri”, kaže za “Blic” Novosađanin koji je prisustvao ovoj spektalukarnoj akciji novosadskih inspektora.

Siniša Radaković, načelnik Policijske uprave Novi Sad, rekao je da je policija posle nekoliko dana praćenja i današnje potere uhapsila tri lica osumnjičena da su ranije počinila krivično delo kada su iz jednog džipa ukrali 5.000 evra.

“Nekoliko dana pratili smo osumnjičene u Novom Sadu, a kada su počinili krivično delo krenuli smo u akciju njihovog hapšenja, koju smo i realizovali na bezbednom mestu, na semaforu iz Temerskog mosta, odnosno na mestu na kom nisu bili ugroženi ostali učesnici u saobraćaju”, rekao je Radaković i dodao da je u toku saslušanje trojice osumnjičenih za krivično delo teška krađa.

On je naglasio da je u automobilu “pronađen sav novac koji je stečen na nezakonit način, odnosno izvršenjem krivičnog dela”.

U saopštenju PU Novi Sad se navodi da se sumnja da su oni vozilo beogradskih registracija otvorili specijalnim uređajem za elektronske brave, tzv. dekoderom, da je taj uređaj policija pronašla prilikom hapšenja.

Kako prenose lokalni mediji, sva troica uhapšenih su iz Kaća i starosti su od 30 do 35 godina, a bili su crnom “audiju A6” novosadskih registarskih tablica.

Potera za njima krenula je u centru Novog Sada, ispred bioskopa Arena na Bulevaru Mihajla Pupina, a okončana je na semaforu kod Temerinskog mosta na saobraćajnici koja izlazi na auto-put Subotica – Beograd.

Autor: Tanjug