Početna Crna hronika Državljanin Francuske uhapšen zbog pljačke banke u Novom Sadu

Državljanin Francuske uhapšen zbog pljačke banke u Novom Sadu

Francuski državljanin D. D. (36) uhapšen je u Batajnici, nakon što je opljačkao banku u Novom Sadu uz upotrebu suzavca i iz nje odneo oko 200.000 dinara.

Naime, u ponedeljak u 16:40 časova napadač sa kapom na glavi ušao je u jednu banku u Novom Sadu, u kojoj je u tom trenutku bilo i nekoliko radnika i nekoliko stranaka. Kako piše “Blic”, on je odmah pri ulasku aktivirao suzavac i, prema rečima očevica koji je želeo da ostane anoniman, na taj način uspeo da onesposobi menadžera banke koji mu se prvi našao na putu. On je zatim krenuo ka blagajni.

“Ostali zaposleni i stranke su legli na pod. Lopov je preskočio šalter i uzeo pare koje su se nalazile u blagajni”, kaže očevidac.

Prema njegovim rečima, jedna blagajnica je aktivirala alarm u banci. “Ona je čak i napadaču uspela da skine kapu”, dodaje sagovornik lista.

Pljačka je prijavljena policiji, koja je došla na lice mesta i preuzela video-snimke nadzornih kamera iz banke.

Zbog sumnje da je opljačkao banku uz upotrebu suzavca i fizičke sile novosadska policija tragala je za francuskim državljaninom D. D, u saradnji sa kolegama iz Beograda. Ustanovljeno je da se on odmah nakon pljačke iz Novog Sada uputio za Beograd autobusom.

Beogradska policija pratila je kretanje autobusa i u Batajnici ga zaustavila. Osumnjičeni je uhapšen u autobusu, a prilikom pretresa policija je kod njega pronašla novac. Kod njega je pronađeno oko 200.000 dinara za koje se sumnja da je ukrao iz novosadske banke.

Podsetimo da se iste večeri, oko 3:30 časova posle ponoći, na Novom naselju dogodila pljačka menjačnice. Nepoznati počinilac kolima je uleteo u menjačnicu koja se nalazi u okviru robne kuće na Bulevaru vojvode Stepe, i kako je ranije za 021 rečeno, automobilom odvukao sef sa oko 80.000 dinara.

Dodajmo da je u noći između utorka i srede opljačkan i market “Maksi” u okviru Park sitija na Limanu III. Prema nezvaničnim informacijama, više mladića je kamenicama razvalilo automatska vrata zadnjeg ulaza u prodavnicu, i iz nje su ukrali cigarete i drugu robu.

Policija se još nije oglasila u vezi sa ovim slučajevima.

Izvor: Blic, 021
Foto: Pixabay