Početna Crna hronika Filip Vilotijević ubijen noćas na Paliću, još jedan mladić teško ranjen!

Filip Vilotijević ubijen noćas na Paliću, još jedan mladić teško ranjen!

0

Noćas je ubijen Filip Vilotijević (28), sin Kićuna koji je 1999. izrešetan u Ulici Narodnog fronta.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Vilotijević je ubijen nešto pre ponoći na Paliću, a njegovo izrešetano telo pronađeno je u Palićkom jezeru.
On je sa još jednim drugom bio u automobilu koji se kretao kada je na njih ispaljen vatreni rafal.
Filip je na licu mesta ubijen, dok je mladić koji je bio sa njim teško ranjen i za sada nije poznato o kome je reč.

342387_just-vanila-mup_origFilip Vilotijević je bio u ekipi sa Aleksandrom Roganovićem (1994) koji je u Veterniku ubijen pre svega 14 dana.
Obojica su se bavila trgovinom narkoticima na području Novog Sada i okoline.
Apelacioni sud u Beogradu je pre svega mesec dana pravosnažno osudio Filipa na dve i po godine zatvora, dok je Vukašinu Cmiljaniću (23), takođe iz Novog Sada ukinuo presudu od devet godina zatvora zbog pucanja iz pištolja kada je slučajno ubio Tamaru Radulović (29) u klubu “Džast vanila” na Adi Ciganliji 2011. godine.

Filip je sin Kićuna Vilotijevića koji je u julu 1999. godine u klasičnoj sačekuši ubijen ispred novosadskog kafića “Kaskada“. Stariji Vilotijević važio je za jednog od vođa crnogorskog kriminalnog klana u Novom Sadu, a njihova porodica bila je u sukobu sa nikšićkom familijom Radulović, još 80-ih godina.
Filip je, inače, bio “stari znalac” novosadske policije zbog različitih krivičnih dela u koja je bio umešan, ali je pre presude za ubistvo u “Vanili” osuđen samo za jedan slučaj iznude, za šta je dobio šest meseci zatvora. Novosadskoj javnosti bio je poznat i kao akter pucnjave ispred OŠ “Žarko Zrenjanin”. Mada je uhapšen zbog sumnje da je tada za pokušao ubistvo Nemanje J. (18), ostalo je samo na tome da se sumnjiči, sudija nije doneo osuđujuću presudu.