Početna Crna hronika Firme iz Novog Sada, Zrenjanina i Sombora oštetili za 46 miliona dinara

Firme iz Novog Sada, Zrenjanina i Sombora oštetili za 46 miliona dinara

0

M. R. (46) uhapšen je zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Sumnja se da su M. R, odgovorno lice privrednih društava “Banat MNS Agro” i DOO “Dane trans 023” iz Zrenjanina, S. M. (42) koji je u pritvoru i jedna osoba za kojom se traga, od avgusta 2017. do jula 2019. godine, iskorišćavanjem svog položaja i ovlašćenja, pribavili za sebe protivpravnu imovinsku korist tako što su prilikom dogovaranja posla i preuzimanja robe od predstavnika firmi sa teritorije Novog Sada, Zrenjanina i Sombora, kao i od jednog fizičkog lica koje su oštetili, lažno prikazali da će preuzetu robu platiti i vratiti uzetu pozajmicu.

Takođe, oni su, kako se sumnja, prikrili činjenicu da su preuzetu robu prodali preko maloprodajnog objekta, podigli kredite kod više banaka, da bi nakon toga novac koji su dobili prodajom robe oštećenih, uzetih kredita i pozajmica zadržali za sebe, na taj način što je M. R. sačinio lažne naloge za refundaciju gotovinskih računa u iznosu od 8.201.500 dinara i podigao ukupno 962.000 dinara.

Kako se sumnja, on je potom sa S. M. sačinio fiktivne račune za otkup žitarica koje S. M. nije imao i istom izvršio isplatu u iznosu od 11.725.573 dinara.

Takođe, sumnja se da je deo sredstava dobijenih prodajom robe navedenih dobavljača firme DOO “Banat MNS Agro” u iznosu od 4.925.045 dinara prebacio na svoju drugu firmu DOO “Dane trans 023” po osnovu datih pozajmica koje nikada nije vratio.

Na ovaj način osumnjičeni su pribavili za sebe protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 46.129.314 dinara i u istom iznosu pričinili štetu oštećenima.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay