Početna Crna hronika Ginis spreman da prizna deo krivice za više od 30 pljački

Ginis spreman da prizna deo krivice za više od 30 pljački

0

Novosađanin Boris Radovanović (48), zvani Ginis, koji je u odsustvu osuđen na dve decenije zatvora zbog tridestak pljački, a uhapšen krajem 2017. godine u Solunu, na otvaranju ponovljenog suđenja posle više propuštenih ročišta, najavio je da će izneti odbranu.

“Spreman sam da preuzmem krivicu za dela koja sam počinio i priznam ih zato što sam odgovoran za njih, ali objasniću šta nisam kad je reč o onom za šta nisam odgovoran. Dokazaću da nešto za šta me terete nisam uradio”, rekao je Radovanović, a prenosi “Dnevnik”.

Na pitanje svog branioca advokata Dejana Bugarskog rekao je da je u vreme izvršenja dela bio zavisnik od psihoaktivnih supstanci.

“Napominjem da sam se sam predao tužilaštvu u Solunu i da sam se javljao sa slobode njihovoj policiji svakih 15 dana, dok nisam pritvoren zbog ekstradicije, jer je tako moralo po zakonu da bude. Rekao sam im, kad sam se prijavio, da sam osuđen na dvadeset godina zbog razbojništava i plus pet zbog bekstva iz zatvora”, kazao je Radovanović.

Branilac Bugarski je predložio da se ponovo saslušaju oštećeni svedoci, njih više od 50, kao i učesnici u prepoznavanju u Policijskoj upravi i policijski službenici, ali je posle većanja to odbijeno.

Sud je odlučio da se čitaju zapisnici oštećenih, da se ne bi odugovlačio postupak, te da se sasluša samo pet svedoka, i to onih koji nisu saslušani nakon što je okrivljeni pobegao, kao i ponovo sudski medicinski veštaci u novonastalim okolnostima.

Podsetimo, okrivljeni je na više ročišta prošle godine izjavljivao da se ne oseća dobro pa su pretresi odlagani. Glavni pretres 24. septembra odložen je jer je on izjavio da je otkazao punomoć dotadašnjem braniocu i da će angažovati novog. Prošlog meseca ročište je otkazano jer je novi branilac tražio vreme da se upozna s predmetom.

Inače, okrivljeni Boris Radovanović je u odsustvu osuđen na dve decenije zatvora zbog 30 pljački. Krivični postupak je pravosnažno okončan u avgustu 2014. godine, a osim zatvorske kazne, tada mu je izrečena i mera obaveznog lečenja od narkomanije. Optuženi je, posle višegodišnjeg bekstva, uhapšen 22. decembra 2016. u Solunu, a nakon molbe Ministarstva pravde upućene grčkim vlastima, isporučen je našoj zemlji polovinom pretprošle godine.

Okrivljeni, kome se 2009. godine sudilo zbog pljački, pobegao je zatvorskim čuvarima početkom avgusta te godine, kada je došao na zakazani pregled kod zubara u privatnoj ordinaciji.

Nastavak suđenja je zakazan za 11. mart.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay