Početna Crna hronika Goran Davidović ponovo izbegao suđenje

Goran Davidović ponovo izbegao suđenje

0

Deset godina nakon incidenta kod Doma Vojske tokom antifašističke šetnje, Goran Davidović zvani Firer i dalje izbegava suđenje. Sa jučerašnjeg nastavka suđenja za incident iz 2007. godine kada su na učesnike antifašističkog skupa poletele kamenice i tvrdi predmeti, ponovo je izostao prvooptuženi Davidović.

Ipak, pred sudijama se pojavio dugi optuženi 29-godišnji Nedeljko Pešić iz Šapca, koji je negirao da je u vreme kada se dogodio incident bio pripadnik bilo koje organizacije ili partije. Na licu mesta, kako tvrdi, zatekao se slučajno pošto je iz Šapca putovao za Kulu.

U nastavku postupka saslušan je još jedan svedok, dok je reprodukcija postojećih video snimaka zakazana za naredno ročište, koje je će se održati 21. avgusta.

Glavni pretres u ovom postupku počeo je 17. oktobra 2014. godine, sedam godina posle napada na učesnike antifašističke šetnje, a tom prilikom iskaz je dao, kao i sada, drugooptuženi Pešić koji je i tada negirao krivicu. I Pešić i Davidović optuženi su za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

U oktobru prošle godine tužilaštvo je odustalo od gonjenja sedam pripadnika Nacionalnog stroja zbog dešavanja u Domu vojske, jer su 2007. godine osuđeni u Prekršajnom sudu zbog tog istog incidenta.

Podsetimo da za Goranom Davidovićem nikad nije bila raspisana poternica, iako se nije pojavljivao na ročištima. On danas živi u Italiji.

Autor: 021.rs