Početna Crna hronika Grad osudio napad na komunalnog policajca

Grad osudio napad na komunalnog policajca

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković najoštrije je osudio nasrtaj na komunalnog policajca koji je u utorak uveče verbalno i fizički napadnut u centru Novog Sada.

Kako se navodi u saopštenju, policajac je napadnut dok je vršio redovnu patrolnu delatnost u jednom ugostiteljskom objektu, i pozvao nadležne da što pre sankcionišu odgovornog za taj nasilan čin.

– Svedoci smo toga da su radnici javnih preduzeća, kao i zaposleni u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove u sektoru Komunalne policije često izloženi neprijatnostima, a nažalost, neretko i nasilju, od strane pojedinaca – istakao je Stojković.

Dodaje da se bilo koja vrsta napada, verbalna, a pogotovo fizički nasrtaji na one koji rade svoj posao i upotreba sile protiv onog ko pokušava da vrši svoju dužnost, ne mogu tolerisati i proći bez zakonskih posledica.

– Očekujemo da Policija posveti pažnju ovom slučaju, ali i tom problemu generalno, a apelujemo na sve da mirno rešavaju svoje probleme i nesuglasice, jer postoje legalni načini da se reši svaka situacija – istakao je Stojković.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay