Početna Crna hronika Grad osudio napad na komunalnog policajca

Grad osudio napad na komunalnog policajca

0

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković najoštrije je osudio nasrtaj na komunalnog policajca koji je u utorak uveče verbalno i fizički napadnut u centru Novog Sada.

Kako se navodi u saopštenju, policajac je napadnut dok je vršio redovnu patrolnu delatnost u jednom ugostiteljskom objektu, i pozvao nadležne da što pre sankcionišu odgovornog za taj nasilan čin.

– Svedoci smo toga da su radnici javnih preduzeća, kao i zaposleni u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove u sektoru Komunalne policije često izloženi neprijatnostima, a nažalost, neretko i nasilju, od strane pojedinaca – istakao je Stojković.

Dodaje da se bilo koja vrsta napada, verbalna, a pogotovo fizički nasrtaji na one koji rade svoj posao i upotreba sile protiv onog ko pokušava da vrši svoju dužnost, ne mogu tolerisati i proći bez zakonskih posledica.

– Očekujemo da Policija posveti pažnju ovom slučaju, ali i tom problemu generalno, a apelujemo na sve da mirno rešavaju svoje probleme i nesuglasice, jer postoje legalni načini da se reši svaka situacija – istakao je Stojković.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay