Početna Crna hronika Gradonačelnik Novog Sada najoštrije osudio napad na mladiće albanske nacionalnosti

Gradonačelnik Novog Sada najoštrije osudio napad na mladiće albanske nacionalnosti

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je osudio napad na mladiće albanske nacionalnosti koji se dogodio u noći između subote i nedelje u Futoškoj ulici u Novom Sadu.

“To nije Novi Sad kakav mi poznajemo i to nije Srbija kakvu hoćemo. Ovakve slučajeve ne smemo i nećemo da tolerišemo, i svaki takav incident mora biti primereno sankcionisan. Ovakav čin je nezakonit, nečasan i nemoralan. Moram da skrenem pažnju takvim izgrednicima, koji misle da su patriote, ako bez razloga napadaju ljude druge nacionalnosti, da razmisle o tome, da li na taj način možda ugrožavaju bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji, pa možda i u drugim mestima gde Srbi žive”, poručio je Vučević i izrazio nadu da će policija brzo pronaći vinovnike tog incidenta.

Podsetimo, dvojica mladića albanske nacionalnosti pretučena su u Novom Sadu u noći između subote i nedelje u Futoškoj ulici, od kojih je jedan teško povređen i njegov život je u opasnosti.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, apelovao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova hitno pronađe napadače, te da oni budu “najdrastičnije kažnjeni”, o čemu detaljnije možete pročitati OVDE.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay