Početna Crna hronika Hapšenja dilera tokom vikenda u više gradova Srbije

Hapšenja dilera tokom vikenda u više gradova Srbije

0

Pripadnici MUP-a su u više odvojenih akcija u prethodna tri dana uhapsili 28 osoba zbog droge i oružja.

Ukupno je oduzeto 30,6 kilograma narkotika, od čega 28,6 kilograma marihuane, 1,4 kilogram heroina, 509 grama amfetamina, 35 tableta ekstazija, 28,5 grama kokaina, 22 grama hašiša i 200 tableta različitih vrsta.

Na teritoriji Smedereva otkrivene su i dve laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.

Takođe, oduzeto je i 12 pušaka, sedam pištolja, od kojih je jedan automatski, jedan revolver, kao i 1.871 komad municije različitog kalibra.

Zbog istih krivičnih dela protiv još 28 osoba podnete su krivične prijave.

NOVI SAD

Novosadska policija uhapsila je 42-ogodišnjeg S.D. zbog trgovine drogom. Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje on koristi pronašla više od 10 kilograma marihuane. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Takođe, novosadska policija je podnela krivičnu prijavu protiv 32-ogodišnjeg muškarca zbog droge. Kod njega je prilikom pretresa pronađeno više od 20 grama heroina.

VOJVODINA

Pančevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv 24-ogodišnjaka. Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi pronađeno je više paketića sa 26 grama amfetamina i manjom količinom marihuanom.

Takođe u Pančevu, policija je podnela krivičnu prijavu protiv 23-ogodišnjaka zbog oružja. Prilikom pretresa stana, policija je pronašla pištolj “EKOL Firat Magnum”, pušku kratež i vazdušnu pušku nepoznate marke.

Pančevačka policija uhapsila je 43-ogodišnjeg D.L. zbog teške krađe oružja. Pretresanjem stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi pronađena su tri pištoljska okvira i 1.758 komada različitog kalibra. Istom prilikom pronađen je veliki broj predmeta ukradenih dvojici građana.

Policija u Pančevu podnela je i krivičnu prijavu protiv 61-ogodišnjeg muškarca. Prilikom pretresa kod njega su pronađeni pištolj marke “CZ”, lovačka puška i sedam komada municije.

OSTATAK SRBIJE

Beogradska policija uhapsila je M. M. (36), M. A. (31) i S. M. (34). Policija je pretresom osumnjičenih pronašla 381 gram heroina, manju količnu marihuane i elektronsku vagicu za precizno merenje. Svi uhapšeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Policija u Beogradu uhapsila je i A.R. (1985), jer je prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje je osumnjičeni koristio, policija pronašla 26,5 grama kokain i dve elektronske vagice. Uhapšeni će uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Beogradska policija uhapsila je i G. T. (47) jer je prilikom pretresa stana koji je koristio pronašla 13,7 grama heroina. I on će uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

U Beogradu je uhapšen i A.N. (37), a protiv dve osobe je podneta krivična prijava, jer je pretresom stana koji je uhapšeni muškarac koristio policija pronašla 462 grama amfetamina, manju količinu marihuane, pištolj marke “Astra” i 17 komada municije. A.N. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su, na osnovu sudske poternice zbog izdržavanja dve zatvorske kazne u trajanju od pet godina i dva meseca, G.R. (42). Pretresom stana koji je koristio policija je pronašla 968,9 grama heroina. Protiv njega je podneta krivična.

Beogradska policija podnela je krivične prijave protiv 19-ogodišnjaka i 53-ogodišnjeg muškarca jer je pretresom kod mlađeg pronašla pištolj marke “Ekol Lady”, dok je kod starijeg pronašla revolver marke “Rasti i Dissert Wien”.

Smederevska policija, u dve odvojene akcije, uhapsila je Z.Ć. (37) i S.S. (45) zbog droge. U prvoj akciji, policija je pretresom kuće Z.Ć. u dvorištu pronašla improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane, kao i 9,8 kilograma marihuane u sirovom i manju količinu u suvom stanju. U drugoj akciji, pretresom kuće u dvorištu S.S, policija je pronašla improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane i 4,7 kilograma marihuane u sirovom i 720 grama u suvom stanju.

Policija u Zaječaru uhapsila je M.J. (44). Policija je u ranijem periodu otkrila dva zasada od ukupno 11,5 kilograma marihuane u sirovom obliku. Sumnja se da je M.J. na njivi u blizini svoje vikendice u mestu Grljan i na drugoj parceli u ataru sela Skrobnica posadio i uzgajao indijsku konoplju.

Pripadnici policije u Kragujevcu uhapsili su Z.C. (41) jer je pretresom stana i drugih prostorija koje koristi policija pronašla 14 grama heroina.

Policija u Nišu uhapsila je V. A. (39). Policija je pretresom stana koji koristi osumnjičeni pronašla je 39,5 grama kanabisa, digitalnu vagicu i mobilni telefon sa porukama koje ukazuju na preprodaju opojne droge.

Takođe, policija u Nišu je uhapsila bugarskog državljanina A.S, jer je pretresom vozila marke “smart”, bugarskih registarskih oznaka, pronađena manja količina kokaina i kanabisa.

Prokupačka policija uhapsila je D.M. (37). Policija je prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičeni pronašla 520 grama marihuane i sedam patrona lovačke puške.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay