Početna Crna hronika Hapšenje: Momak iz Sremske Kamenice počinio deset krađa u Budvi

Hapšenje: Momak iz Sremske Kamenice počinio deset krađa u Budvi

0

Budvanska policija uhapsila je Novljanina R. B. (33) i M. M. (28) iz Sremske Kamenice, osumnjičene da su u protekle dve sedmice opljačkali više turista na budvanskim plažama.

Uhapšeni su u odvojenim policijskim akcijama, a lisice na ruke stavili su im inspektori u civilu, koji su ih zatekli u krađama.

Pred policijskim inspektorima branili su se da su bili prinuđeni da kradu, tvrdeći da nisu mogli da obezbede sezonski posao, zbog čega su navodno i došli u Budvu.

Novljanin je osumnjičen za osam krađa, uglavnom na Jazu, a srpski državljanin za deset počinjenih na Slovenskoj plaži.

Iz Uprave policije “Vijestima” je rečeno da su uhapšeni vrebali turiste koji su im izgledali imućniji, a potom čekali da uđu u vodu i krali im torbe.

Ukradeni novac su trošili, a mobilne telefone, nakit i druge vredne stvari prodavali.

“Kako bi spriječili krađe na plažama, budvanska policija odredila je više inspektora koji su svakodnevno, u civilu, na plažama. Kontrolišu sumnjivce i nadziru ih. Upravo to je i sada dalo rezultat – inspektori su posmatrali krađe, potom pustili osumnjičene da se udalje nekoliko metara sa plijenom i uhapsili ih”, rečeno je “Vijestima”.

Kradljivci su privedeni u stanicu policije, gde im je po nalogu kotorskog tužioca određeno zadržavanje.

Na teret im se stavlja produženo krivično delo krađe, jer se sumnjiče da su u kratkom periodu izvršili više krađa na budvanskim plažama.

Obojica su privedena sudiji za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiru Pavićeviću, koji je potvrdio “Vijestima” da je R. B. i M. M. saslušao juče u prisustvu izabranih branioca. Kazao je da je prihvatio predlog tužilaštva da im odredi pritvor do 30 dana.

Oni su juče upućeni u spuški Istražni zatvor.

Izvor: Vijesti
Foto: Pixabay