Početna Crna hronika Ilegalne laboratorije za marihuanu u Novom Sadu

Ilegalne laboratorije za marihuanu u Novom Sadu

hapsenje-lisice-rojters-1378417666-362151

Policija je prekinula još jedan lanac krijumčarenja narkotika, otkrili su dve ilegalne laboratorije za uzgajanje opojne droge marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu, koja se od decembra prošle godine bavila trgovinom narkoticima.

Na teritoriji Beograda, Novog Sada, Jagodine i Požarevca uhapšeni su B .B. (34 ), D. O. (35 ), A. D. ( 31 ), M. M. (26 ), M. M. ( 28 ), D. J. (34 ), J. J. (30 ) i A. J. ( 38 ).

Sumnja se da su se pripadnici ove organizovane kriminalne grupe u Beogradu i Novom Sadu bavili proizvodnjom i trgovinom narkoticima odnosno uzgajanjem opojne droge marihuane u veštačkim uslovima, laboratorijama, radi dalje prodaje.

Osumnjičeni su iznajmljivali kuće na duži vremenski period, adaptirali ih i opremali neophodnom opremom kako bi u njima uzgajali marihuanu.

U laboratoriji u Beogradu pronađeno je oko 700 sadnica marihuane kao i skupocena instalirana oprema za proizvodnju, a u Novom Sadu oko 500 sadnica marihuane i veća količina te droge pripremljene za dalje krijumčarenje i prodaju.

Policija je u Jagodini, u kući jednog od osumnjičenih, pronašla veću količinu skupocene elektro opreme – specijalizovane lampe, agregati i drugu opremu neophodnu za proizvodnju narkotika u veštačkim uslovima.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su sve instalirane laboratorije ilegalno priključivali na elektro mrežu i time počinili krađu veće količine električne energije. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: Agencije