Početna Crna hronika Incident u centru grada: Muškarac pokušao da zapali Gradsku kuću

Incident u centru grada: Muškarac pokušao da zapali Gradsku kuću

0

Muškarac srednjih godina bacio je molotovljev koktel na Gradsku kuću u Novom Sadu sinoć oko 20 časova, pošto ga nije primio gradonačelnik.

“Muškarac je najpre ušao u Gradsku kuću i od portira tražio da ga primi gradonačelnik. Portiri su mu objasnili da gradonačelnik nije tu. On je izašao i potom bacio molotovljev koktel na jedan od prozora Gradske kuće”, rekli su Tanjugu u kabinetu gradonačelnika Novog Sada.

Policija je odmah reagovala po dojavi koju su primili u 20.02 časa i privela muškarca. Kako je Tanjugu rečeno u novosadskoj policiji, priveden je muškarac rođen 1988. godine.

“Pričinjena je manja materijalna šteta, niko nije povređen”, kažu u kabinetu.

Očevici izgredništva u centru Novog Sada, Isidora K. i Jelena T., kažu u izjavi za Tanjug da je ovaj događaj izgledao netipično, te da prolaznici koji su se u tom trenutku zatekli ispred Gradske kuće nisu ni shvatili odmah šta se događa.

“Prilazile smo spomeniku na Trgu slobode, kad smo videle plamičak vatre ispred Gradske kuće. U prvi mah sam pomislila da je sveća. Kad sam prišla, muškarac srednjih godina je stajao na stubiću ispred Gradske kuće. Pitala sam šta se dešava, on mi je odgovorio – dešava se šta se dešava, ako ti se ne sviđa, ti ugasi”, kaže Isidora K.

Taj muškarac, kaže ona, apsolutno nije izgledao kao neko koje upravo pokušao da zapali Gradsku kuću.

“U tom trenutku je naišao jedan momak, kome sam pokazala plamen u prozoru, on je polio plamen flašicom vode koju je nosio, pa sam mu ja dobacila i moju flašicu vode”, kaže Isidora.

Njena drugarica, Jelena T., objašnjava da je cela situacija izgledala atipično, te da u prvi mah nije ni uspela da zaključi da je neko nekoliko trenutaka pre toga bacio molotovljev koktel na Gradsku kuću.

“Videli smo da je malo oštećen prozor i malo fasade ispod njega. Policija je odmah došla i videli smo kako ga odvode”, kaže Jelena T.

Priredila: M. Ćirić
Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay