Početna Crna hronika Ispovest novosadskog advokata posle fizičkog napada na njega

Ispovest novosadskog advokata posle fizičkog napada na njega

0

Novosadski advokat Dragan Miljenović (57) rekao je za “Dnevnik” da je šokiran i preneražen nedavnim fizičkim napadom na njega i njegovu porodicu u Novom Sadu, gde su ga, kako je naglasio, bez razloga i povoda napali član mlade reprezentacije Srbije D. M. (19) i njegov poznanik G. N. (21), u prisustvu majke jednog od njih.

Napad se desio na novosadskom Bulevaru oslobođenja ispred zgrade “Daltonka” u smeru ka Železničkoj stanici. O događaju za koji još nije stiglo saopštenje policije, Miljenović je naveo da se te večeri vraćao s porodicom iz Adaševaca, kod Šida, gde je bio na mesnom groblju da bi obišao grob svog oca.

“U povratku s po groblja, na putu Venac – Novi Sad, vozač crvenog golfa 2 sa sremsko­mitro­vačkim registarskim oznakama, kojim je upravljao D. M., kretao se iza mojih kola, u levoj kolovoznoj traci, u koloni, i hteo pošto-poto da mu se svi sklone s puta te je ablendovao i koristio sirenu”, naveo je za “Dnevnik” Miljenović.

“Pošto mu se nisam sklonio, već kretao u koloni levom kolovoznom trakom, on me je obišao s desne strane, uz obilato korišćenje sirene, ali i pretnje prstima i psovanjem, te namerom da me udari automobilom”.

Miljenović objašnjava da tu nije bio kraj problema za njega.

“Napokon, taj golf me je obišao i otišao ka Novom Sadu, da bi se ponovo pojavio na početku tunela na Mišeluku, s istim ponašanjem. Iskrsao je na semaforu kod Daltonke, gde sam zaustavio svoj automobil i čekao da se upali zeleno svetlo. Tada se ponovo pojavljuje fantomski crveni golf na srednjoj kolovoznoj traci. Zaustavio se pored mojih kola, u kojima su, osim mene, bili supruga i maloletna kćerka od sedam godina, koja je bila na zadnjem sedištu. Delimično su zaprečili kretanje mog vozila, dok je iz golfa istračao D. M. i nasrnuo na vrata suvozača, gde je sedela moja žena”, naveo je advokat.

Miljenović je tada, kako nam je kazao, izašao iz svojih kola i pitao mladića šta nije u redu i šta hoće, na šta je, navodno, dobio psovke i pretnje, pri čemu je istrčao i suvozač, uz reči “Ubij ga, ubij ga!”.

Po njegovim rečima, obojica mladića su se obrušila na njega, iako ima teškoće u hodu zbog teške povrede noge, oborili ga na beton i tukli nogama i rukama. Po sopstvenoj proceni, dobio je petnaestak udaraca po glavi i telu.

Kada se, uz batine, advokat Dragan Miljenović podigao s betona i odgurnuo G. N, vozač drugog automobila je krenuo da udari Miljenovićevu suprugu, koja je krenula da pozove policiju. Iz kola je istrčala maloletna kćerka, uz glasno vrištanje, prestravljena ponašanjem nasilnika, a Miljenović se stavio u zaštitu svoje supruge, ali ga je nasilnik D. M, kako tvrdi, ponovo udario više puta u glavu. Pri tome ga je, navodno, pitao da li zna ko je on i rekao da njemu niko ne može ništa jer je blizak s visokorangiranim policajcem u Vrbasu (kog je imenovao).

Zbog napada na novosadskog branioca privedeni golman mlade reprezentacije Srbije Danijel Mićanović i njegov prijatelj.

Tada je, po rečima Dragan Miljenovića, iz “golfa” izašla ženska osoba i rekla “Tu je dete, bežimo”. Pritrčali su i neki građani koji su bili u okolini, a kada je pozvana policija, nasilnici su pobegli. Na lice mesta došlo je više patrola i uputilo Miljenovića da prijavi događaj u policijskoj ispostavi Stari grad, gde su, kada je on s porodicom došao, već bili lišeni slobode osumnjičeni i ženska osoba.

Advokat Miljenović i njegova supruga su u PU Stari grad čekali oko dva sata da bi se pojavio oficir kome je trebalo da daju izjavu, što je završeno oko 22 časa, kada su Miljenovići svojim automobilom otišli u Klinički centar Vojvodine, radi lekarskog pregleda i utvrđivanja povreda.

Oko 23 časa i akteri događaja s druge strane su dovezeni policijskim automobilom u KCV.

Miljenović je završio lekarske preglede, uključujući i CT snimanje, oko sat posle ponoći i odmah potom odneo u PU Stari grad medicinsku dokumentaciju, u kojoj je konstatovana fraktura lobanje i teška telesna povreda.

Međutim, po dolasku u PU Stari grad radi predaje medicinske dokumentacije, advokat Miljenović se našao u čudu da su nasilnici pušteni na slobodu i tada je lično posumnjao da su teško dodirljivi.

Mediji su, inače, preneli da su advokata Miljenovića i njegovu suprugu napali golman mlade fudbalske reprezen­tacije Srbije Danijel Mićanović i njegov prijatelj G. N.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay