Početna Crna hronika Ispovest novosadskog advokata posle fizičkog napada na njega

Ispovest novosadskog advokata posle fizičkog napada na njega

Novosadski advokat Dragan Miljenović (57) rekao je za “Dnevnik” da je šokiran i preneražen nedavnim fizičkim napadom na njega i njegovu porodicu u Novom Sadu, gde su ga, kako je naglasio, bez razloga i povoda napali član mlade reprezentacije Srbije D. M. (19) i njegov poznanik G. N. (21), u prisustvu majke jednog od njih.

Napad se desio na novosadskom Bulevaru oslobođenja ispred zgrade “Daltonka” u smeru ka Železničkoj stanici. O događaju za koji još nije stiglo saopštenje policije, Miljenović je naveo da se te večeri vraćao s porodicom iz Adaševaca, kod Šida, gde je bio na mesnom groblju da bi obišao grob svog oca.

“U povratku s po groblja, na putu Venac – Novi Sad, vozač crvenog golfa 2 sa sremsko­mitro­vačkim registarskim oznakama, kojim je upravljao D. M., kretao se iza mojih kola, u levoj kolovoznoj traci, u koloni, i hteo pošto-poto da mu se svi sklone s puta te je ablendovao i koristio sirenu”, naveo je za “Dnevnik” Miljenović.

“Pošto mu se nisam sklonio, već kretao u koloni levom kolovoznom trakom, on me je obišao s desne strane, uz obilato korišćenje sirene, ali i pretnje prstima i psovanjem, te namerom da me udari automobilom”.

Miljenović objašnjava da tu nije bio kraj problema za njega.

“Napokon, taj golf me je obišao i otišao ka Novom Sadu, da bi se ponovo pojavio na početku tunela na Mišeluku, s istim ponašanjem. Iskrsao je na semaforu kod Daltonke, gde sam zaustavio svoj automobil i čekao da se upali zeleno svetlo. Tada se ponovo pojavljuje fantomski crveni golf na srednjoj kolovoznoj traci. Zaustavio se pored mojih kola, u kojima su, osim mene, bili supruga i maloletna kćerka od sedam godina, koja je bila na zadnjem sedištu. Delimično su zaprečili kretanje mog vozila, dok je iz golfa istračao D. M. i nasrnuo na vrata suvozača, gde je sedela moja žena”, naveo je advokat.

Miljenović je tada, kako nam je kazao, izašao iz svojih kola i pitao mladića šta nije u redu i šta hoće, na šta je, navodno, dobio psovke i pretnje, pri čemu je istrčao i suvozač, uz reči “Ubij ga, ubij ga!”.

Po njegovim rečima, obojica mladića su se obrušila na njega, iako ima teškoće u hodu zbog teške povrede noge, oborili ga na beton i tukli nogama i rukama. Po sopstvenoj proceni, dobio je petnaestak udaraca po glavi i telu.

Kada se, uz batine, advokat Dragan Miljenović podigao s betona i odgurnuo G. N, vozač drugog automobila je krenuo da udari Miljenovićevu suprugu, koja je krenula da pozove policiju. Iz kola je istrčala maloletna kćerka, uz glasno vrištanje, prestravljena ponašanjem nasilnika, a Miljenović se stavio u zaštitu svoje supruge, ali ga je nasilnik D. M, kako tvrdi, ponovo udario više puta u glavu. Pri tome ga je, navodno, pitao da li zna ko je on i rekao da njemu niko ne može ništa jer je blizak s visokorangiranim policajcem u Vrbasu (kog je imenovao).

Zbog napada na novosadskog branioca privedeni golman mlade reprezentacije Srbije Danijel Mićanović i njegov prijatelj.

Tada je, po rečima Dragan Miljenovića, iz “golfa” izašla ženska osoba i rekla “Tu je dete, bežimo”. Pritrčali su i neki građani koji su bili u okolini, a kada je pozvana policija, nasilnici su pobegli. Na lice mesta došlo je više patrola i uputilo Miljenovića da prijavi događaj u policijskoj ispostavi Stari grad, gde su, kada je on s porodicom došao, već bili lišeni slobode osumnjičeni i ženska osoba.

Advokat Miljenović i njegova supruga su u PU Stari grad čekali oko dva sata da bi se pojavio oficir kome je trebalo da daju izjavu, što je završeno oko 22 časa, kada su Miljenovići svojim automobilom otišli u Klinički centar Vojvodine, radi lekarskog pregleda i utvrđivanja povreda.

Oko 23 časa i akteri događaja s druge strane su dovezeni policijskim automobilom u KCV.

Miljenović je završio lekarske preglede, uključujući i CT snimanje, oko sat posle ponoći i odmah potom odneo u PU Stari grad medicinsku dokumentaciju, u kojoj je konstatovana fraktura lobanje i teška telesna povreda.

Međutim, po dolasku u PU Stari grad radi predaje medicinske dokumentacije, advokat Miljenović se našao u čudu da su nasilnici pušteni na slobodu i tada je lično posumnjao da su teško dodirljivi.

Mediji su, inače, preneli da su advokata Miljenovića i njegovu suprugu napali golman mlade fudbalske reprezen­tacije Srbije Danijel Mićanović i njegov prijatelj G. N.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay