Početna Crna hronika Istraga o tome da li je Žabac kriv za smrt investitora traje...

Istraga o tome da li je Žabac kriv za smrt investitora traje dve godine

0

U Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, ni posle nešto više od dve godine nije završena istraga o nanošenju teških povreda Spasoju Miličeviću (63) iz Novog Sada, koji je dan kasnije preminuo u bolnici jer mu je, kako je pokazala obdukcija – stalo srce.

Za ovo delo osumnjičen je Nebojša Tubić (58) zvani Žabac.

Kao razlog što istraga o ovom slučaju još traje, u novosadskom Višem javnom tužilaštvu navode da još nije završeno medicinsko veštačenje.

“Sudskomedicinski odbor Medicinskog fakulteta u Nišu nije postupio po našoj naredbi od 9. jula ove godine da se uradi sudskomedicinsko veštačenje”, navode za “Novosti” u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Istraga protiv Tubića se vodi zbog sumnje da je 7. novembra 2017. na parkingu na Bulevaru despota Stefana Miličeviću naneo teške povrede sa smrtnom posledicom. Vlasniku zanatske građevinske radnje “Kondor” su tada drvenom letvom nanete višestruke povrede, imao je polomljena rebra, nos i povređeno uvo, a dan kasnije je preminuo u Urgentnom centru, jer mu je, kako je utvrđeno obdukcijom, stalo srce.

Tubić je u pritvoru bio od 10. novembra 2017. godine, kada je uhapšen. Polovinom marta 2018. dozvoljeno mu je da se u daljem postupku brani sa slobode, a bila mu je određena mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. On je tu meru kršio, napuštao je stan bez prethodnog odobrenja, čak je navodno bio viđen i u tržnom centru, pa je 18. maja prošle godine bio vraćen u pritvor. Posle samo sedam dana provedenih iz rešetaka, 25. maja 2018, Tubić je ponovo pušten iz pritvora na Klisi, i dozvoljeno mu je da se brani sa slobode, jer tužilaštvo ni posle šest meseci od početka istrage nije donelo javnotužilačku odluku.

Predmet je u međuvremenu bio prosleđen Osnovnom javnom tužilaštvu, koje je, smatrajući da oni nisu nadležni za ovaj slučaj, tražilo od Apelacionog suda da pokrene postupak za rešavanje sukoba nadležnosti. Na kraju su sudski spisi, ipak, vraćeni u VJT.

Izvor: Novosti
Foto: Pixabay