Početna Crna hronika Ivan Kontić izručen Srbiji, danas stiže u Novi Sad

Ivan Kontić izručen Srbiji, danas stiže u Novi Sad

0

Crnogorske vlasti danas su predale Ivana Kontića srpskim pravosudnim organima.

Srbija je tražila njegovo izručenje zbog sumnje da je 24. avgusta premlaćivanjem u Novom Sadu Miljana Mandića, pokušao da ga ubije.

Kontićevi advokati potvrdili su Tanjugu da je u 10 sati iz Podgorice Kontić krenuo put Srbije i da se očekuje njegovo privođenje u Novi Sad, gde mu je odlukom Višeg suda određen pritvor.

Odmah po izručenju trebalo bi da bude pritveden u sud, radi odlučivanja da li rešenje o pritvoru ostaje na snazi, a nakon toga i u tužilaštvo radi saslušanja.

Kontić je uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana skrivanja, nakon čega je Ministarstvo pravde Srbije uputilo molbu za njegovo izrucenje.

On se saglasio sa izručenjem.

Poreklom iz Nikšića, Kontić je u Srbiji diplomirao na pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Tužilaštvo u Novom Sadu tereti ga za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Zajedno sa njim osumnjičeni su u ovom slučaju O. L. i L. V, koji se sumnjiče za krivična delo učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Mesec dana su bili u pritvoru, a sredinom okrobra su pušteni da se brane sa slobode.

Novosadska policija je ranije saopštila da se Kontić sumnjiči da je 28-godišnjem mladiću zadao više udaraca u predelu glave i tela, usled čega je on izgubio svest, a nakon toga mu je polomio “obe podlaktice”.

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti nakon što je 11. septembra na društvenim mrežama objavljen video snimak na kome se vidi prebijanje mladića.

Izvor: B92
Priredila: M. Ćirić
Foto: Printscreen/MUP