Početna Crna hronika Izgoreo još jedan autobus GSP-a na Futoškom putu

Izgoreo još jedan autobus GSP-a na Futoškom putu

0

Zglobni autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća izgoreo je jutros oko 9 časova kod ulaza u garažu GSP-a na Futoškom putu.

U požaru nije bilo povređenih i novosadski vatrogasci su brzo ugasili vatru.

U GSP-u su za 021 rekli da je autobus bio u povratku u garažu jer je imao kvar i bio je skinut sa linije.

Za sada nema preciznijih informacija o uzroku požara, a uništeno vozilo je sklonjeno sa kolovoza u krug preduzeća.

Ovo je drugi požar na vozilu Gradskog prevoznika za manje od mesec dana. Podsetimo da su 28. jula na parkingu kod GSP izgorela dva solo autobusa u večernjim satima. Istraga je, kako su za 021.rs naveli, utvrdila da je požar na autobusu izbio zbog kvara na instalacijama, a plamen je zahvatio i susedni parkiran autobus.

Požari na autobusima GSP-a su ranije bili retki, ali je proteklih godina zabeleženo nekoliko ovakvih slučajeva. Skoro uvek se radilo o kvaru na instalacijama.

Kvarovi koji dovode i do požara nisu neočekivani uzimajući u obzir da je deo voznog parka GSP-a stariji od deset godina, mnogi autobusi imaju i po dve decenije, pa su kvarovi česta pojava.

U GSP skoro godinu i po dana nije stigao novi autobus, a u protekle četiri godine ukupno je nabavljen 41 autobus, što je daleko ispod neophodnog minimuma. Da će se to možda promeniti govori upravo nabavka više od 70 autobusa, od kojih su prvi počeli da pristižu pre neki dan.

Izvor: 021
Foto: Pixabay