Početna Crna hronika Još dva meseca pritvora osumnjičenima za tuču kod Spensa i KCV, zakazano...

Još dva meseca pritvora osumnjičenima za tuču kod Spensa i KCV, zakazano i suđenje

0

Dvojici osumnjičenih za učestvovanje u tuči u decembru prošle godine ispred lokala na Spensu, a potom i u Kliničkom centru Vojvodine, produžen je pritvor za još 60 dana i zakazan početak suđenja.

Optuženim Novosađanima – O. S. (26) i D. P (25) Krivično vanpretresno veće Osnovnog suda je produžilo pritvor do 2. septembra zbog bojazni da bi boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponovili istovrsna krivična dela.

Dnevnik navodi i da u Osnovnom sudu kažu da je glavni pretres zakazan za 12. jul.

Optužnica je podignuta u januaru i obuhvatila je samo dvojicu, mada su policija i tužilaštvo nakon incidenta 4. decembra saopštili da su uhapšena trojica mladića.

O. S. i D. P. se terete za nasilničko ponašanje i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Takođe, O. S. ima prijavu zbog nedozvoljenog posedovanja oružja i municije jer je u stanu gde živi pronađena municija za pištolj i pušku.

Policija je tada saopštila da su uhapsili O. S. i N. R. (22) zbog sumnje da su ispred lokala “Prag” tukli dvadesetšestogodišnjeg Novosađanina, a da su O. S. i D. P. u Kliničkom centru Vojvodine tukli još jednog dvadesetšestogodišnjaka i napali policajce.

U tuči je tada povređen gost lokala S. M. (27), koji je primljen u Urgentni centar zbog ubodne rane s leve strane grudnog koša. On je nakon hitnog prijema, kompletne dijagnostike i operativnog zbrinjavanja, drugog postoperativnog dana prebačen na lečenje na grudnu hirurgiju Instituta u Sremskoj Kamenici.

Više javno tužilaštvo je tada opisane radnje kvalifikovalo kao teško ubistvo u pokušaju, kažnjivo u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom. Ono je tada navelo da su ispred “Praga” oko 23 časa nepoznati počinilac ili više njih zadali više ubodnih rana S. M. i O. S. Tužilaštvo je navelo i da je u Urgentnom centru u prisustvu više lica i medicinskih radnika došlo do nasilja i težeg remećenja javnog reda i mira, prilikom čega je napadnut i jedan policajac.

Zašto nije došlo do gonjenja za ova teža krivična dela ostalo je nepoznato, a koliko se vidi, sve je prebačeno na nivo Osnovnog suda.

Optužnica protiv N. R. (22) koji je tada uhapšen nije podignuta, a nije ni bio u pritvoru. Dnevnik je ranije pisao da mu je izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenim.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay