Početna Crna hronika Ko je Ivan Kontić za kojim traga policija zbog brutalnog prebijanja u...

Ko je Ivan Kontić za kojim traga policija zbog brutalnog prebijanja u Novom Sadu?!

0

Ivan Kontić (30) iz Nikšića koji je osumnjičen da je naneo teške telesne povrede M. M. (28) iz Novog Sada, trenutno je jedna od najtraženijih osoba od strane srpske policije.

Zbog snimka koji pokazuje kako je osumnjičeni 24. avgusta oko ponoći u Jevrejskoj 35, ispred kladionice MaxBet i menjačnice Eldorado, pretukao M. M. i polomio mu obe ruke dok je bio u nesvesti, dok je više osoba to posmatralo i zbog čega su u međuvremenu dvojica privedena, u javnosti se otvorilo pitanje ko je Ivan Kontić za kojim je MUP Srbije raspisao međunarodnu poternicu.

Ovaj mladić, kako se može videti na osnovu dostupnih podataka u javnim bazama i pisanju medija, nije osuđivan u Srbiji, ali je zato poznat organima gonjenja u susednoj Crnoj Gori.

Prema podacima koji su poznati, Kontić je rodom iz okoline Nikšića, gde se navodno i sada nalazi nakon što je u prethodne tri nedelje pobegao iz Novog Sada. On ima i crnogorsko i srpsko državljanstvo. Srednju školu je završio u Kotoru, a kako piše “Blic”, diplomirao je pravo na Univerzitetu Union u Beogradu.

Prema informaciji sa sednice Upravnog odbora Advokatske komore Vojvodine od 27. decembra prošle godine, Kontić je prijavljen na dvogodišnju advokatsko-pripravničku službu kod advokata Ivana Gvozdenca počevši od 9. januara ove godine i upisan je kao pripravnik.

On je u mladosti bio i reprezentativac Crne Gore u džudou i osvojio je nekoliko medalja.

Za sada nije poznato od kada živi u Srbiji, odnosno u Novom Sadu, ali je izvesno da do sada nije osuđivan. S druge strane, prema pisanju crnogorskih medija, 6. januara 2018. godine nikšićka policija je nakon pretresa jednog vozila kod Kontića našla revolver magnum 357 sa šest metaka u nelegalnom posedu, kod njegovog vršnjaka Matije Božovića kokain, dok je vozač automobila bio V. C. Podnete su krivične prijave, ali nema informacija o daljem toku postupka.

Pojedini mediji su preneli da je osumnjičeni ranije radio i kao obezbeđenje diskoteke Paradizo na Spensu i da je učestvovao u više incidenata, dok je u poslednje vreme bio angažovan u obezbeđenju kockarnice MaxBet, gde je bio zaposlen i napadnuti M. M. Obojica su prema ovim tvrdnjama radili kao deo firme MaxProtect koja se bavi obezbeđenjem i deo je grupe preduzeća oko MaxBet. Ova preduzeće koje se prvenstveno bavi kockanjem se nije oglašavalo povodom incidenta koji je uzburkao javnost u Srbiji.

Podaci iz registra Agencije za privredne registre pokazuju da je Kontić od marta 2019. godine direktor “Ju-krijkos”, firme koja je deo MaxBeta, zapravo preduzeća iz kojeg je potekla ova firma koja se bavi pre svega klađenjem, a zatim i ugostiteljstvom.

Međutim, kako se sada može videti na sajtu APR-a, on je juče, 14. septembra, smenjen sa mesta direktora, po zahtevu koji je podnet 9. septembra i umesto njega je postavljen Kristijan Tot Bagi, koji je inače direktor jednog drugog preduzeća iz sistema MaxBet.

Naime, vlasnik i osnivač MaxBet-a je Saša Marčeta i on stoji iza niza povezanih firmi u kojima je ili većinski vlasnik ili ih drže osobe koje su povezane sa njim. Tu su između ostalog firme “Ju-krijiko”, “MaxBet”, “Max Building”, “Max protest”, “Eldorado exchange”, “Dan plus international” i lokali Kafemat. Ivan Kontić je, prema podacima iz APR-a, od polovine 2018. godine, vlasnik novosadske firme za čišćenje “Clean 777”, međutim nema podataka o tome da ovo preduzeće zapravo radi i posluje.

Dodajmo i da “Blic” piše da je Kontić bio u dobrim odnosima sa M.M. pre napada, ali da o ovom odnosu ni napadnuti ni njegov advokat Miloš Paligorić nisu hteli da pričaju.

Prema navodima direktora policije Vladimira Rebića i pojedinih medija, nakon tuče M.M. je bio u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine i o povredama je obaveštena policija, ali nije hteo da ispriča ko ga je napao. Oštećeni je tada pušten iz bolnice i otišao je u Beograd, a tek 2. septembra je u okviru istrage dao izjavu, a potom je policija došla u posed snimka koji se naknadno pojavio u javnosti. Tada počinje potraga za Ivanom Kontićem koji je nedostupan MUP-u, jer je, kako se sumnja, otišao u Crnu Goru.

Izvor: 021.rs/Blic/Vijesti
Foto: MUP