Početna Crna hronika Ko je piroman sa Fruške gore?

Ko je piroman sa Fruške gore?

Lighter___Vector_by_Silver911

Vlasnici vikendica i kuća u okolini manastira Krušedol, na Fruškoj gori, već dve godine su u strahu od piromana koji je do sada na tom području zapalio petnaestak objekata.

Pre četiri dana do temelja je izgorela kuća Dušana Ćuka u Krušedolskom Prnjavoru, koji kaže da mu je policija potvrdila da je požar podmednut. Kuća u koju povremeno dolazi, zapaljena je dok Dušan nije bio u njoj, a na sličan način su paljeni i drugi objekti u tom kraju.

“Već dve godine nemamo mira u ovom kraju jer svako malo čujemo da je nekome zapaljena kuća ili vikendica”, ispričala je za “Dnevnik” komšinica Dušana Ćuka, ogorčena onim što im se dešava u kraju. “Ovde smo došli zbog mirnog okruženja i prirode, ali, eto, neki poremećeni um nam to svima kvari jer nakon ovih poslednjih nekoliko slučajeva više niko ne može mirno da spava.”

Svega stotinak metara dalje, pre godinu i po je zapaljena jedna napuštena vikendica i drveni objekat na placu pored, a nešto dalje piroman je pokušao da zapali i jednu veliku kuću u kojoj niko ne živi. Na sreću, vatra je uhvatila samo jedan prozor i manji deo unutrašnjosti.

Iako su svi ti slučajevi prijavljeni policiji, do sada nijedan nije rešen, a neke kuće su se na meti “krušedolskog piromana” našle i dva puta, poput kuće Nikole Jovanovića, koji je na kraju odlučio da je proda.

“U toj kući je živeo moj sin sa svojom porodicom i pre dve godine on i supruga su otišli u Beograd na nekoliko dana kada je kuća zapaljena”, priča Nikola. “Izgorelo je sve – nameštaj, kućni aparati i pokućstvo. Policija je bila, uradili su uviđaj, ali nikada nije otkriveno ko je zapalio. Posle toga, sin se odselio, a mene duša boli svaki put kada dođem ovde.”

Pre dve nedelje, kada je došao da obiđe kuću, zatekao je prizor od kojeg, kako kaže, samo što ga srce nije izdalo. “Pre dve nedelje je taj piroman opet provalio u kuću, skinuo neke zavese koje smo imali u prizemlju i zapalio ih s još nečim na tepihu, ali se, na sreću, vatra nije “primila”. Ne mogu to više da izdržim i odlučio sam da prodam kuću”, kaže Nikola.

Odmah prekoputa njegove kuće, komšiji je nekoliko dana ranije zapaljena vikendica. Majstori, koje je “Dnevnik” zatekao na tom placu i koji su završavali radove na rekonstrukciji, kažu da je izgoreo krov i unutrašnjost objekta.

Jedan meštanin Krušedolskog Prnjavora kaže da piroman mora biti iz ovog kraja jer sve ukazuje na to.

“Taj tačno zna kad su kuće i vikendice prazne, a poznaje i ovaj kraj jer kod svih požara nikada niko nije primećen u blizini niti je ostavio neke tragove”, kaže on. – “Policija je dolazila više puta, čuli smo da su neke ljude nešto i ispitivali, ali za sada ništa nije otkriveno i ljudi su u strahu da će taj bolesnik nastaviti paljevine.”

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija