Početna Crna hronika Kobno slavlje: Opačići ubijeni nakon proslave godišnjice braka

Kobno slavlje: Opačići ubijeni nakon proslave godišnjice braka

0

unnamed-73

Šef veterničkog klana Nenad Opačić i njegova supruga Jasmina ubijeni su neposredno nakon sto su proslavili godišnjicu braka.

Opačića je maskirani napadač na biciklu izrešetao pred njihovom zgradom u ulici Braće Drobnjak na Novom naselju.

“Koliko znam, komšija iz ulaza Nenad Opačić planirao je da proslavi godišnjicu braka. Navodno, ubica je imao sivu jaknu sa kapuljačom na glavi”, ispričala je juče za “Dnevnik” Elizabeta Kičinja.

Prema nezvanicnim informacijama, sa njima se u tom momentu nalazila i Jasminina prijateljica, koja je očevidac ovog surovog ubistva. Ubistvo su zabeležile i video kamere postavljene na ulazu u zgradu, a snimke video nadzora odmah je preuzela policija. Za sada, međutim, nije poznato da li je policija na tragu ubici.

Nenad je ležao između dvoje kola, belih i crvenih, na parkiralištu odmah ispred ulaza u zgradu, a Jasmina je bila na trotoaru pored njega.

“Jasmina je bila u svesnom stanju, do momenta kad su je uneli u vozilo Hitne pomoći. Stigla je da pokaže i gde je ubica pobegao…”, navela je komšinica.

U bračni par napadač je ispalio desetak metaka, o čemu svedoče i oštećenja na parkiranim automobilima. Prema nezvaničnim informacijama, pet hitaca pogodilo je Nenada, a tri Jasminu.

“Sve se desilo ispod mog prozora. Oko ponoći između petka i subote, mislim da je bilo 23.53, čula sam pucnjavu. Odmah sam shvatila da se radi o rafalima, a ne o nekim drugim zvucima”, ispričala je Elizabeta Kičinja. “Istrčala sam na terasu, nagnula se preko žardinjera da bolje vidim šta se dešava, i ugledala komšinicu iz ulaza koja je držala ženu u krilu i dozivala je ‘Bucka, Bucka, ne daj se.’ Odmah potom čulo se zapomaganje ‘Nenade, Nenade’…”

Sagovornica je za “Dnevnik” navela da je u momentu shvatila da se radi o stanarima iz zgrade.

“Brzo sam pozvala ekipu Hitne pomoći, a oni su mi rekli da u isto vreme imaju više poziva zbog istog događaja. Ubrzo je stigao njihov sin. Kleknuo je i počeo da plače, a učinilo mi se i da mu je pozlilo. Sam zločin nisam videla, ali navodno je napadač došao od kula preko puta naše zgrade, neko kaže na biciklu, ili gurajući ga, ali ja to nisam videla svojim očima.”

Opačići su, kaže, stanovali u ovoj zgradi, u kojoj su imali dvoiposoban stan na trećem spratu, dok u kući u Veterniku žive njegovi roditelji i brat.

“Nenad je dolazio redovno s izdržavanja kazne. Svakog meseca jednom, od petka do nedelje. Šta god pričali, ja ne mogu ništa loše da kažem o njemu, a kamoli o njegovoj supruzi. U ovaj ulaz nisu dolazile sumnjive osobe. Bio je dobar prema komšijama, naročito prema starijim osobama. Ako je bilo potrebe da se renovira nešto u ulazu, a neko nije imao para, on bi to nadoknadio. Pamtim ga kao ljubaznu osobu. Njegova žena Jasmina bila je jako draga ženica. Mada, čini mi se da je postala malo zatvorenija od kada su njega zatvorili.”

Opačić, koji se inače nalazio na odsluženju zatvorske kazne u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, preminio je na licu mesta, dok je Jasmina preminula na putu do bolnice. Ubijena je, inače, rođaka kreatorke Marijane Mateus.

Opačić je, kako su ranije pisali mediji, izlazio tokom vikenda bez policijske pratnje iz zatvora zbog dobrog vladanja. Ostalo mu je još tri godine do kraja odsluženja kazne.

Milan Livada, dugogodišnji predsednik Skupštine stanara u Ulici braće Dronjak 16 ispričao je da je, taman što je oko ponoći zaspao, začuo snažnu lupnjavu na vratima.

“Ugledao sam trojicu komšija koji su tražili snimak video-nadzora zbog tragičnog događaja. Nisam znao o čemu se radi, jer nisam ništa ni čuo ni video. Video nadzor je radio u vreme događaja, ali ne znam koliko će to pomoći istrazi. Inače, nisam primetio da su nam u ulaz dolazili sumnjivi ljudi. Nenad je dolazio povremeno, a poslednji put sam ga sreo pre oko dva meseca…”

Nadležni tužilac kvalifikovao ovaj događaj kao krivično delo teško ubistvo.

“Ubistvo je počinjeno od strane za sada neidentifikovanog lica ili više njih, a svi potencijali Policijske uprave Novi Sad angažovani su na pronalaženju počinilaca”, izjavio je načelnik PU Novi Sad Siniša Radaković, napominjući da se u interesu istrage drugi detalji ovog događaja do daljeg ne mogu izneti u javnost.

Bračni par Opačič biće sahranjen sutra, 2. marta, u 15.30 na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Izvor: Blic, Dnevnik.rs