Početna Crna hronika Krijumčarskoj petorki iz Žablja pritvor do 30 dana zbog trgovine ljudima

Krijumčarskoj petorki iz Žablja pritvor do 30 dana zbog trgovine ljudima

0

Petorki iz okoline Žablja, koja se tereti za trgovinu ljudima, određen je pritvor do 30 dana.

Prema saznanjima Dnevnika, u petak su zbog sumnje da su trgovali ljudima na teritoriji Srbije i Belgije uhapšeni M. R. (36), M. I. (39), R. M. (34), V. V. (57) i I. J. (40). Njima je određen pritvor do 30 dana kako boravkom na slobodi ne bi mogli da utiču na svedoke i bojazni da će ponoviti krivično delo.

Podsetimo, oni se terete da su kao članovi kriminalne grupe čiji je, kako se sumnja, organizator M. R, od februara do druge polovine oktobra prošle godine trojicu srpskih državljana odveli u Belgiju, gde su ih primoravali da kradu.

Sumnja se da su oštećene prisiljavali da svakodnevno kradu nekoliko tona bakra i drugog metala iz fabrika u gradu Šarloa, koje su zatim prodavali na otpadima.

Na taj način, kako se sumnja, članovi kriminalne grupe dnevno su zarađivali od 1.000 do 1.500 evra, koje su koristili za kupovinu nekretnina, automobila i za ostale lične potrebe. Pretresom stanova u kojima borave osumnjičeni policija je pronašla oko 5.000 evra, dva pištolja sa municijom, veću količinu zlatnog nakita i više mobilnih telefona.

Izvor: 021, Dnevnik
Foto: Pixabay