Početna Crna hronika Lančani sudar dva kamiona i autobusa na Banstolu

Lančani sudar dva kamiona i autobusa na Banstolu

0

Dve osobe su teže, a šestoro je lakše povređeno u pet udesa tokom proteklog dana u Novom Sadu i okolnim naseljima.

Kako za 021 kaže portparolka novosadske Hitne pomoći dr Ivana Ramović, ekipe su intervenisale oko 07:50 na Bulevaru Jaše Tomića kod Železničkog parka zbog oborenog pešaka. Reč je o 45-godišnjoj ženi koja je u svesnom i stabilnom stanju prevezena u Urgentni centar.

Nekoliko minuta kasnije dogodio se još jedan udes i to kod samouslužne perionice na Rumenačkom putu, u Rumenki. Na raskrsnici je oboren 62-godišnji pešak koji je zadobio višestruke teške povrede. Nakon zbrinjavanja, lekarske ekipe prevezle su ga na reanimaciju Urgentnog centra, bez svesti.

Nešto pre pola 10 dogodio se sudar motocikla i automobila u Gundulićevoj kod broja 25. U udesu je povređen 33-godišnji motociklista i s lakšim povredama je prevezen u Urgentni centar.

Lančani sudar dva kamiona i autobusa dogodio se malo pre 14 časova na Banstolu. Četvoro putnika je lakše povređeno, a u pitanju su 77-godišnja žena, 23-godišnja devojka i muškarci stari 42 i 48 godina. Nakon zbrinjavanja na licu mesta, svi su prevezeni u Urgentni centar.

Poslednju intervenciju za četvrtak ekipe novosadske Hitne pomoći imale su nešto nakon 17 časova u Ulici Svetozara Markovića 95, u Futogu. Na ovoj adresi je 65-godišnji motociklista pao sa vozila i zadobio teške povrede na više delova tela, a prema rečima dr Ramović, on je zbrinut i prevezen na dalje lečenje i Urgentni centar.

Izvor: 021
Foto: Pixabay