Početna Crna hronika Lažnim menicama oštetili preduzeće iz Kaća za četiri miliona dinara

Lažnim menicama oštetili preduzeće iz Kaća za četiri miliona dinara

0

Policija je, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsila 30-ogodišnjeg M.Lj. zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica i 40-ogodišnjeg M.K. zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Uhapšene su i B. V. (36) i S. N. (54) zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica pomaganjem.

Sumnja se da je M.Lj, kao odgovorno lice privrednog društva “Kejk bejbi” iz Niša, 4. oktobra ove godine prinudnom naplatom NBS-a pustio menicu registrovanu u jednoj banci na ime preduzeća “Unimet” iz Kaća sa kojim nikada nije imao poslovnu saradnju kao ni nenaplaćena potraživanja. Na ovaj način je ovo preduzeće oštetio za 4.100.000 dinara, za koliko je pribavio imovinsku korist svom privrednom društvu.

M.K. se sumnjiči da je 30. avgusta ove godine, u dogovoru sa M.Lj. u ekspozituri iste banke podneo zahtev za otvaranje računa za obavljanje platnog prometa na ime privrednog društva “Unimet” iz Kaća i tom prilikom priložio falsifikovane lične karte dvoje vlasnika ovog preduzeća, a potom na ime ovog preduzeća registrovao četiri menice.

Nakon što je menica od 4.100.000 dinara realizovana u korist preduzeća “Kejk bejbi”, deo novca je podigao M.Lj. sa računa ovog preduzeća, a potom je novac sa računa istog preduzeća putem bezgotovinskih naloga za prenos prebačen na račune B.V. i S.K.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay