Početna Crna hronika Mali Novosađanin povređen u udesu kod Trebinja i dalje u teškom stanju,...

Mali Novosađanin povređen u udesu kod Trebinja i dalje u teškom stanju, drugo dete operisano

0

Sedmogodišnji dečak iz Novog Sada koji je juče teško povređen u udesu na magistralnom putu Trebinje – Bileća, u mestu Orah, i dalje je u teškom stanju i na mehaničkoj ventilaciji.

U ovoj saobraćajnoj nesreći poginuo je trebinjski medar Nebojša Ljubibratić (55). Kako pišu Nezavisne novine, on je upravljao fijatom, a reč je o direktnom sudaru u kojem je teško povređeno i dvoje dece iz drugog automobila novosadskih tablica.

Jedno od dece, sedmogodišnji dečak, nakon zbrinjavanja u Bolnici Trebinje, helikopterom Republike Srpske je hitno prebačeno u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci.
“Jedno dete je zadobilo povrede glave i zbog toga je helikopterom prebačno u Banjaluku, dok je drugo zbog povreda unutrašnjih organa operisano u našoj ustanovi i smešteno na Odeljenje intenzivne nege”, kazao je direktor Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta.

Kako je za Nezavisne potvrđeno iz UKC RS, sedmogodišnji dečak koji je povređen u tom sudaru na aparatu je za mehaničku ventilaciju.

“Prema rečima dr Nenada Škorića, specijaliste anestezije sa reanimatologijom, pacijent je zadobio tešku povredu glave. On je zbrinut i priključen na aparat za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze su neizvesne”, naveli su za “Nezavisne novine” u UKC RS.

Osim dece, u tom automobilu je bilo još troje putnika koji su zbrinuti u Bolnici Trebinje i oni su, prema Lambetinim rečima, van životne opasnosti.

U ovom automobilu se, prema navodima Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, vozila porodica iz Novog Sada, otac, dvoje dece, deda i baka, dok je iz suprotnog smera dolazio “fijat” kojim je upravljao Ljubibratić.

Iz zasad neutvrđenih razloga fijat je prešao na drugu stranu kolovoza i došlo je do direktnog sudara dva automobila.

Dežurni tužilac naredio je obdukciju tela nastradalog, koja će biti izvršena danas.

Izvor: Nezavisne novine
Foto: Pixabay