Početna Crna hronika Meštanka Žablja se polila benzinom i spalila

Meštanka Žablja se polila benzinom i spalila

0

Grozdana Zekanović (66) iz Žablja u ponedeljak uveče se polila benzinom, a zatim zapalila, svega nekoliko metara od porodične kuće u Ulici Petra Konjovića, gde je sa ćerkom i suprugom živela kao podstanar. Njeno telo pronađeno je u šiblju, ali nažalost nije joj bilo spasa. Telo je preneto u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Prema rečima jednog komšije, oko 19 časova njen muž je izašao na ulicu i zabrinuto rekao da mu nema žene i da nedostaje jedna kanta s benzinom. Iako su primetili da u obližnjem kanalu nešto gori, svi iz komšiluka su mislili da je neko zapalio suvo rastinje.

Grozdanin suprug Mladenko (68) za “Novosti” kaže da ništa nije ukazivalo da će njegova supruga podići ruku na sebe. Sa njom je, kaže, izrodio petoro dece i prošao rat u rodnoj Bosni i Hercegovini.

“Nikada nije pominjala samoubistvo”, kaže Mladenko, dodajući da je bio ranjavan u ratu, a pre izvesnog vremena je imao i moždani udar. “Teško nam je, živimo u siromaštvu, ali nekako smo gurali. Nisam mogao ni da pomislim da bi tako nešto mogla da uradi.”

Zekanovići su u Vojvodinu došli iz rodnog Donjeg Vakufa. Mladenko je četiri godine proveo u ratu, bio je ranjavan. Ovde su živeli u nekoliko mesta, a u Žabalj su došli pre pola godine iz Ratkova kod Sombora.

Podsetimo, proteklog vikenda se u Novom Sadu se dogodilo dvostruko samoubistvo starijih supružnika. Skokom iz stana na šestom spratu zgrade na Rumenačkom putu 21, u nedelju, život su prekratili penzioneri Irena i Danilo Šandor.

Autor: Novosti, Dnevnik
Foto: 021