Početna Crna hronika Mihalj Skivjani pre Merime Redžepov robijao zbog smrti Jolike Lakatoš

Mihalj Skivjani pre Merime Redžepov robijao zbog smrti Jolike Lakatoš

Merima Redzepov (1)

Mihalj Skivjani (58), koji je danas uhapšen zbog sumnje da je čekićem tukao do smrti Merimu Redžepov (29), nedavno je izašao iz zatvora gde je robijao zbog smrti Jolike Lakatoš.

Mihalj je uhapšen za manje od 24 sata od počinjenog krivičnog dela. Uhapšen je jutros u stanu svog rođenog brata. Mirno se predao, nije se opirao – kaže izvor Kurira.

Inače, Veće Okružnog suda u Novom Sadu je u maju 2001. godine izreklo kaznu zatvora od 9 godina Mihalju Skivianiju, koji je tada osuđen za krivično delo nanošenja teških telesnih povreda na 8 godina zatvora, dok je za neovlašćeno držanje opasnog oružja dobio godinu i po dana.

Tadašđnja optužnica okružnog javnog tužioca je teretila okrivljenog da je u noći između 10. i 11. februara 2001. godine, u zajedničkom domu, u ulici Danila Kiša broj 18, isprebijao svoju nevenčanu suprugu Joliku Lakatoš (1968) toliko da je nesrećna žena zadobila teške povrede glave, od kojih je preminula.

Okrivljeni je s Jolikom živeo u zajednici otkako je njen muž otišao na izdržavanje kazne zbog višestrukog silovanja. S njima su živela i deca, Jolikinih dvoje iz prvog braka, a povremeno su dolazila i Mihaljeva deca iz prethodna dva braka. Često je u kući bilo svađe, ali su nastavljali da žive zajedno.

Kobne večeri došlo je prvo do svađe, a kasnije i do tuče. Okrivljeni je priznao da je suprugu nekoliko puta udario otvorenom šakom, takoreći, “opalio joj koji šamar”, nakon čega je počela da joj curi krv iz nosa i sa usana. On je tvrdio da se ona posle “smirila”, oprala i da su se pomirli, pa zajedno legli u krevet.

Bilo mi je malo sumnjivo što je ona celu noć bila nemirna, trzala se, govorila da joj nije dobro, ali je ipak zaspala – izjavio je okrivljeni istražnom sudiji u prethodnom postupku.

Skivjani se probudio oko sedam sati ujutro i primetio da je Jolika “požutela” i da ne diše. Odmah je pozvao hitnu pomoć. Lekari su pokušali da “ožive” nesrećnu ženu, prikopčali su je na aparate, ali nije bilo pomoći.

Naknadnom obdukcijom utvrđeno je da je umrla oko tri sata ujutro. Na telu i po glavi imala je ogromne modrice.Tokom uviđaja pronađeni su tragovi krvi u kuhinji i sobi, ali je Skiviani stalno tvrdio da je to iz nosa, čudeći se kako neko može da ga sumnjiči za ubistvo.

Zahtev za sprovođenje istrage podignut je zbog sumnje za ubistvo, ali je optužnica, zbog nedostatka dokaza, prekvalifikovana u teške telesne povrede koje su prouzrokovale smrt, zbog kojih je i osuđen na 8 godina robije.

Prilikom pretresa stana, u šupi koju je okrivljeni koristio, pronađene su dve bombe kašikare i nešto municije za pušku i pištolj, pa je osuđen i za neovlašćeno držanje oružja, na osamnaest meseci zatvora. Iako se do tada, nakon ukidanja jednomesečnog pritvora, okrivljeni branio sa slobode, odmah nakon izricanja kazne odveden je u pritvor, gde je ostao do pravosnažnosti presude, nakon čega je prebačen u zatvor u Sremsku Mitrovicu, gde je već bio Jolikin venčani muž.

Izvor: Kurir / nskriminal.net
Foto: Merima Redžepov / Facebook